De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas.
Volledig scherm
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas. © REUTERS

Duitsland wil afschaffing vetorecht in Europees buitenlands beleid

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft de andere lidstaten van de Europese Unie opgeroepen om hun vetorecht in het gemeenschappelijk buitenlands beleid op te geven.

6 reacties

 • stijn Leys

  1 week geleden
  Veto recht afschaffen is prima , dan valt heel die schijnvoorstelling die men de EU noemt snel uit elkaar ...binnen een paar jaar is elk land dan wel eens op zijn tenen getrapt en wil de EU daarom verlaten ..weg met dat geldverslindend rusthuis voor politiekers die nationaal zijn uitgezongen .
 • Luc Lepoudre

  2 weken geleden
  Duitsland is na de tweede wereldoorlog "ontmand" en een trouwe USA-vazal geworden. Deze minister is een fantastisch voorbeeld als trekpop.
 • patrick libotton

  2 weken geleden
  Beslissen per gewone meerderheid, efficient en effectief!
 • Rik Clarysse

  2 weken geleden
  geen vetorecht maar beslissingen bij meerderheid.
 • jos meurrens

  2 weken geleden
  Voor de EU en het behoud van hun postje, moet iedereen mooi in het rijtje lopen.Het veto recht afschaffen werkt ook langs 2 kanten.
 1. 
HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetballers knielen voor Black Lives Matter?
  55

  HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetbal­lers knielen voor Black Lives Matter?

  American Football-speler Colin Kaepernick was in 2016 de eerste die knielde tijdens het Amerikaanse volkslied als protest tegen het politiegeweld en de discriminatie van zwarte mensen in zijn land. Vandaag, vijf jaar later, blijven Europese voetballers voor de Black Lives Matter-beweging op de knieën gaan tijdens het EK. Ook ons land doet vanavond weer mee, met Romelu Lukaku als voortrekker. Sommigen applaudisseren daarvoor, bij anderen klinkt boegeroep. Wat vind jij? Is het een goede zaak dat profvoetballers actief opkomen tegen het onrecht van discriminatie, of moeten ze het maar gewoon bij voetballen houden?