Het resultaat van een huiszoeking bij een 'Rijksburger' in Heilbronn: tientallen wapens en munitie.
Volledig scherm
Het resultaat van een huiszoeking bij een 'Rijksburger' in Heilbronn: tientallen wapens en munitie. © Polizei Heilbronn

Duitsland vreest opmars extreemrechtse 'Rijksburgers', die leger opbouwen en zich voorbereiden op 'dag X'

Het aantal zogenaamde 'Rijksburgers' is in Duitsland op een jaar tijd met 56 procent gestegen. Er zijn in het land nu al zo'n 15.600 extreemrechtse individuen die het huidige Duitsland niet aanvaarden en terug willen keren naar het Duitse Rijk uit de jaren 30. Veiligheidsdiensten vrezen bovendien dat de harde kern zichzelf aan het bewapenen is en een leger wil uitbouwen. 

122 reacties

 • Geert Vermuyten

  5 jaar geleden
  Dus guido,leef jij nog altijd in de overtuiging dat de schijnvertoning in Europa bestaat uit democratieën ??! Het volk beslist ?? Volgens mij zijn wij nog nooit democratisch geweest.
 • guido Bervoets

  5 jaar geleden
  Jullie kunnen uitleggen wat jullie willen, extreemrechtse dwepers met het Duitse Rijk, Hitler en de nazi's zijn tuig van de richel en passen niet in een beschaafde samenleving. Als men niet akkoord gaat met het beleid moet je dat tonen in het stemhokje en als je het daar niet kunt halen wil dat zeggen dat er niet voldoende mensen uw mening delen en moet u zich daar democratisch bij neerleggen. Waar gaan we naartoe als iedereen het recht in eigen handen zou nemen.
 • Wilfried Ruts

  5 jaar geleden
  waar kan ik mij aanmelden
 • Danny Gielen

  5 jaar geleden
  Hier moet je niet verwonderd om zijn. Het lakse beleid van vele nationale regeringen in de Europese Unie, overkoepeld door diezelfde Unie die helemaal geen voeling met de bevolking heeft, leidt tot zulke groeperingen. En er zullen er nog vele volgen, indien de EU niet begint te luisteren naar de gewone werkmens die het kotsbeu is te moeten opdraaien voor alle anderen, terwijl zijn eigen sociale zekerheden verder worden afgebouwd!
 • guido Bervoets

  5 jaar geleden
  Niks kan vergoelijken dat de bevolking zelf het recht in handen neemt om het terrorisme te bestrijden, dat komt alleen de nationale en de internationale overheid toe. Die krijgen daar de bevoegdheid voor en hebben daar de politiemacht en veiligheidsdiensten voor. In geen enkel geval mag een extreemrechtse meute die dweept met het nazisme denken dat zij dat recht ook hebben. We leven tot nader orde nog altijd in een rechtsstaat waar recht en orde heerst en extremisme bestraft wordt.