Migranten rusten uit aan de Pools-Wit-Russische grens nabij Grodno, Wit-Rusland.
Volledig scherm
Migranten rusten uit aan de Pools-Wit-Russische grens nabij Grodno, Wit-Rusland. © AP

Duitsland vraagt EU om toestroom migranten vanuit Wit-Rusland tegen te houden

Duitsland heeft de Europese Unie vandaag opgeroepen om maatregelen te nemen om de toestroom aan migranten aan de Poolse grens afkomstig uit Wit-Rusland te helpen indijken. "Polen of Duitsland kunnen dit niet alleen aan", zei minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer aan het boulevardblad Bild. Hij roept de EU op om een blok te vormen. 

 1. Staatssecretaris Mahdi scherp voor "misdadig spel" van Loekasjenko aan grens Wit-Rusland met Polen

  Staatsse­cre­ta­ris Mahdi scherp voor "misdadig spel" van Loekasjen­ko aan grens Wit-Rus­land met Polen

  Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) speelt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko een "misdadig spel" aan de grens met Polen. Het regime in Minsk stuurt al langer migranten de grens over om de Europese Unie onder druk te zetten, maar die mensen worden steevast teruggestuurd, waardoor velen vast zijn komen te zitten op de grens. Maandag lijkt de situatie in het grensgebied te escaleren. Mahdi noemt de migranten "pionnen op een schaakbord die nu verhongeren in Wit-Russische bossen".
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.