Duitsland staat duidelijk aan het begin van een herfst- en wintergolf, zei minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (rechts) gisteren.
Volledig scherm
Duitsland staat duidelijk aan het begin van een herfst- en wintergolf, zei minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (rechts) gisteren. © ANP, EPA, Photonews

Duitsland voert coronaregels voor herfst- en winter in, mondmaskerplicht wordt uitgebreid

CoronavirusIn Duitsland is vandaag een resem voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus van kracht gegaan voor komende herfst en winter. Zo zijn FFP2-maskers vanaf 14 jaar verplicht op de langeafstandstrein, voorheen volstonden chirurgische mondmaskers. Voor kinderen tussen 6 en 13 jaar volstaat een chirurgisch masker.

37 reacties

 • Bart Verwegen

  2 maanden geleden
  Waanzin? Daar denken ze tenminste op tijd aan het ziekenhuispersoneel dat er weer zal voor moeten opdraaien. Om nog maar te zwijgen van het uitstel van de reguliere zorg dat op termijn enorme gevolgen heeft.
 • Melissa Schellekens

  2 maanden geleden
  Zaterdag nog gaan winkelen in Trier,niks gemerkt van mondmasker en voorzorgsmaatregelen in winkels.Grote drukte en alles was zoals voor de Corona.
 • Ludo Van Damme

  2 maanden geleden
  Als men in Belgie nu zulke verstandige voorzorgsmaatregelen zoals in Duitsland vraagt, dan staan ze hier weer op hun achterste poten. Hier willen ze zelfs geen boostervaccin.
 • Agnes Volginsky

  2 maanden geleden
  Misschien eventjes snel ingrijpen om erger te voorkomen . Nu in deze crisistijd gezond verstand gebruiken. We hebben al ondervonden wat er gebeurt als je teveel risico's neemt.
 • Lea Vandervorst

  2 maanden geleden
  Beste Hans Loyaerts Wie had legerdienst, die op de boerenbuiten, de stadsmussen of de studenten moesten niet, Frank de weerman voorbeeld weigerde, maar ik moest wel, kind van boeren, de CVP toen is zoals CD&V nu twee vesten aan
 1. Vlaming (74) die kogel in hoofd kreeg terwijl hij lag te slapen in landhuis in Nederland is overleden, verdachte (77) opgepakt

  Vlaming (74) die kogel in hoofd kreeg terwijl hij lag te slapen in landhuis in Nederland is overleden, verdachte (77) opgepakt

  De 74-jarige Vlaming die vorige week werd neergeschoten in de Nederlandse gemeente Kinderdijk (Alblasserdam), op 30 kilometer van Rotterdam, is overleden. Dat meldt de Nederlandse politie. Maandag werd een 77-jarige man uit Alblasserdam opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Daarbij kreeg de 74-jarige man uit Overijse een kogel in zijn hoofd toen hij lag te slapen in een landhuis aan het water. De politie onderzoekt de zaak.
 2. Elon Musk heel even niet meer rijkste persoon ter wereld, na aankoop van Twitter
  5

  Elon Musk heel even niet meer rijkste persoon ter wereld, na aankoop van Twitter

  Volgens zakenblad ‘Forbes’ was Elon Musk kortstondig niet meer de rijkste persoon ter wereld. Door de aankoop van Twitter en de aandelen in Tesla die hij daarvoor van de hand deed, was zijn vermogen voldoende gekelderd dat de Fransman Bernard Arnault hem kort kon inhalen. Arnault is eigenaar van luxeconcern LVMH, bekend van modehuizen als Louis Vuitton, Christian Dior en Fendi, maar ook van diverse drankmerken.