Volledig scherm
© AFP

Duitsland verbiedt als eerste land massaslachting van kuikens

De Duitse regering heeft ingestemd met een voorstel om de slachting van miljoenen mannelijke kuikens te beëindigen. “We zijn het eerste land ter wereld dat zo een maatregel neemt”, aldus minister van Landbouw Julie Kloeckner, die het wetsvoorstel indiende. De mannelijke kuikens worden vaak na geboorte meteen geruimd omdat ze geen eieren leggen en niet geschikt zijn voor productie van kippenvlees.

15 reacties

 • PIETER ROGIERS

  1 maand geleden
  Als de consument het normaal vind om in de supermarkt peanuts te betalen voor zijn eieren en kippenvlees, dan moet diezelfde consument het ook maar normaal vinden dat dit gebeurt met miljoenen mannelijke kuikens! Alles heeft een (economische) reden.
 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Klinkt positief, maar wat gaat Duitsland met zijn 45 mil. hanen doen, dierenvoer van maken of aan de slagen en krokodillen voeren ?
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Wat een sentmenteel gezwets !
 • Ria De kock

  1 maand geleden
  Moet overal zo zijn
 • Gabriel Delrue

  1 maand geleden
  Dank u.Dit is perfect en moet in gans Europa
 1. Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen
  UPDATE

  Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen

  De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft de goedkeuring gegeven voor een operatie om de Saudische journalist Jamal Khashoggi "gevangen te nemen of te doden". Dat blijkt uit een vrijdag uitgebracht Amerikaans inlichtingenrapport. Washington stelt daarnaast ook een ‘Khashoggi-ban’ in tegen 76 individuen uit Saudi-Arabië. De mensenrechtenexpert van de Verenigde Naties wil dat er ook sancties getroffen worden tegen bin Salman. Saudi-Arabië doet het rapport af als onzin en de Amerikaanse regering zegt de relatie nu te willen “herijken”.
 2. LIVE. Medicijnwaakhond VS keurt vaccin Johnson & Johnson goed - Tsjechië rekent op Spoetnikvaccin

  LIVE. Medicijn­waak­hond VS keurt vaccin Johnson & Johnson goed - Tsjechië rekent op Spoetnik­vac­cin

  Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een “time-out” in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden