AFP
Volledig scherm
© AFP

Duitsland registreert 9.000 coronagerelateerde misdrijven

De Duitse autoriteiten hebben het afgelopen jaar ongeveer 9.000 politiek gemotiveerde misdrijven  geregistreerd die verband houden met het coronavirus. Dat heeft het Bundeskriminalamt (BKA), de Duitse federale recherchedienst, gemeld.

  1. Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoorzaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenechtelijk kind”

    Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoor­zaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenech­te­lijk kind”

    Een genetische aanleg voor leverproblemen, een hepatitis B-infectie en zijn algemeen bekende voorliefde voor alcohol, speelden een belangrijke rol in de dood van Ludwig van Beethoven. Dat heeft een internationaal onderzoeksteam ontdekt door verschillende haarlokken van de wereldberoemde Duitse componist onder de loep te nemen. En ze ontdekten nog meer: zo blijkt de virtuoos genetisch niet verwant met alle andere Vlaamse Van Beethovens. In zijn stamboom zit er ergens in de directe vaderlijke lijn een buitenechtelijk kind.