Venema Media
Volledig scherm
© Venema Media

Duitsland pleit voor digitale euro

Europa moet "het voortouw nemen" bij de invoering van een gemeenschappelijke digitale munt en er "actief" voor ijveren dat dit nieuwe betaalmiddel het daglicht ziet. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz vrijdag bepleit tijdens een videoconferentie met de ministers van Financiën van de eurozone.

20 reacties

 • Chris Dupont

  3 weken geleden
  (EU)Ambtenaren hebben weinig last van totale controle. Ze bepalen de wetten en interpreteren hun toepassing. Internationale Ambtenaren hebben zichzelf meestal vrijgesteld van inkomstenbelastingen.Andere hebben een sociaal statuut, dat meer voordelen oplevert dan ze ooit aan inkomstenbelasting betalen.
 • Calinda Struyf

  3 weken geleden
  Waar men hier over spreekt is in weze een register waar iedere euro in getracked wordt en waar men dan wetten en regels via dit register kan doordrukken omdat een transactie enkel wordt goedgekeurd als het in het register mag volgens diezelfde regels. In weze wordt geld dan gewoon monopoly geld waar U zelf niet meer over kunt beslissen.
 • Guido Huenerts

  3 weken geleden
  Nog meer controle van de staat en waardeloos geld. Gelukkig zal dit nog wel enkele 10 tallen jaren duren want snel ageren kent men niet bij de EU. Het duurt zelfs jaren voor ze hun eigen stommiteiten rechtzetten( zomer-winter uur) .
 • Willy Bogaert

  3 weken geleden
  Wij blijven bij cash ,daarmee kan geen software fraude gebeuren
 • Nadine Abe

  3 weken geleden
  Nog meer dominantie van de staat .
 1. Crash van Chinese raket nadert, Amerikanen hebben “geen plannen” om brokstukken uit de lucht te schieten
  Play
  35

  Crash van Chinese raket nadert, Amerikanen hebben “geen plannen” om brokstuk­ken uit de lucht te schieten

  Het ‘uur U’ nadert voor de op hol geslagen Chinese raket in de ruimte, die naar verwachting dit weekend in stukken ergens op aarde zal crashen. In de VS hopen ze dat de brokstukken in de oceaan vallen, maar er is ook een kans dat het op land gebeurt. In dat geval zullen de Amerikanen de raket niet uit de lucht schieten. Eén ding is zeker: het puin zal niet op uw hoofd vallen. België zit niet in de gevarenzone. Delen van Spanje, Italië en Griekenland wél.
 2. Serviërs krijgen 25 euro om zich te laten vaccineren
  3

  Serviërs krijgen 25 euro om zich te laten vaccineren

  Serviërs kunnen vanaf nu een centje bijverdienen door zich te laten vaccineren. Zo belooft de Servische president Aleksandar Vučić 3000 Servische dinar (ongeveer 25 euro) aan iedereen ouder dan 16 jaar die voor het einde van de maand een eerste prik laat zetten. Omdat heel wat Serviërs twijfelen om zich te laten vaccineren, hoopt Vučić de bevolking zo te stimuleren. Momenteel heeft nog geen 30 procent van de Serviërs een eerste prik laten zetten.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs