Volgens Bild wil de regering van Merkel dat ongevaccineerden nergens meer binnen mogen.
Volledig scherm
Volgens Bild wil de regering van Merkel dat ongevaccineerden nergens meer binnen mogen. © EPA

Duitsland plant strenge maatregelen: “Ongevaccineerden nergens meer welkom”

In de strijd tegen de vierde coronagolf wil de Duitse regering dat ongevaccineerden “nergens meer binnen mogen”. Volgens de Duitse krant Bild staat dat in de coronaplannen van Berlijn voor de herfst en winter. Het dagblad spreekt over snoeiharde maatregelen.

159 reacties

 • Leo Van der Veken

  12 maanden geleden
  Zoals ik bij het begin van de campagne voorspelde: pure discriminatie van niet-gevaccineerden om welke reden dan ook.
 • Kim Verpoorter

  1 jaar geleden
  En dan zeggen ze dat er een wet van de privacy is en we een eigen keuze hebben? Blijkbaar niet dus hé want dit komt ook nog hier…
 • Robbert Vandendorpe

  1 jaar geleden
  Ben zelf gevaccineerd maar zulke maatregelen zijn toch beangstigend. Her feit dat men mag sancties opleggen omdat jij beslist om iets niet in je eigen lichaam te duwen. Hoesje het draait of keert, wij zijn proefkonijnen en ik geef mensen die het niet willen geen ongelijk. Maar nu worden deze mensen stilaan behandeld als parias. Men klaagde overlaatst het radicalisme aan van de Sharia etc... maar dit is niet veel beter.
 • robert henneman

  1 jaar geleden
  voila Europa, dit kan,(en is goed) zonder inmenging van Europa. blaas geldverslindend,vertraagd europa op en elk land terug zoals tevoren met controles aan de grenzen.
 • Joris Peeters

  1 jaar geleden
  Met Duitse degelijkheid. Zo moet het en niets anders. Anders krijgen we dit beestje nooit onder controle.
 1. Nu Zuid-Frankrijk rood kleurt: kan je nog wel veilig op vakantie in ‘la douce France’?
  PREMIUM

  Nu Zuid-Frank­rijk rood kleurt: kan je nog wel veilig op vakantie in ‘la douce France’?

  Sinds het voorbije weekend kleurt het zuiden van Frankrijk, net als de Parijse regio, rood op de coronakaart. De vakantiebestemming bij uitstek van de Belgen kreeg niettemin - getuige de files - een massale instroom van toeristen. Zelfs al is je coronacertificaat in orde, kan je nog wel met een gerust gemoed de Autoroute du Soleil nemen voor een zorgeloze vakantie? Biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Marc Van Ranst analyseren de situatie.
 2. Gaan we naar een vaccinatiesamenleving? Het leven voor mensen zonder vaccin wordt ingewikkelder: in deze landen is het al zover
  PREMIUM

  Gaan we naar een vaccinatie­sa­men­le­ving? Het leven voor mensen zonder vaccin wordt ingewikkel­der: in deze landen is het al zover

  Uit eten? Niet zonder vaccinatiebewijs. In Ierland en Griekenland is het al zover. Andere Europese landen zijn iets voorzichtiger, maar ook daar wordt het leven van wie zich niet laat vaccineren ingewikkelder. En zo lijken we van een testsamenleving te evolueren naar een vaccinatiesamenleving: “Gevaccineerde mensen zullen uiteindelijk zeker meer vrijheden hebben dan ongevaccineerde”.