De Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel. © EPA

Duitsland overweegt “mega-lockdown”: voorstel op tafel om FFP2-masker te verplichten op openbaar vervoer en in winkels

De Duitse bondskanselier Angela Merkel overweegt om de coronahandrem volledig aan te trekken. Het opmerkelijkste voorstel dat op tafel ligt, is een FFP2-masker verplicht te maken op het openbaar vervoer en in winkels. Die regel geldt vanaf maandag al in de Duitse deelstaat Beieren.

19 reacties

 • Ronny Gyles

  3 dagen geleden
  Als het om een pandemie gaat is Europa een veel te log orgaan om alles te kunnen beslissen. Europese binnengrenzen sluiten is daar een goed voorbeeld van en moeten op nationaal vlak beheerd kunnen worden in deze.
 • apers jurgen

  3 dagen geleden
  Beste Jan De grenzen is een Europees aangelegenheid . Dus grenzen sluiten kan zomaar niet miss moeten Europa afspreken om alle landen de grenzen te sluiten voor niet essentie verplaatsingen . En Europa afsluiten voor niet Europa burgers ook niet voor vakantie gangers .
 • pascal dufoor

  3 dagen geleden
  Nu geven ze plots toe dat de zelfgemaakte en chirurgische maskers niet helpen. Was toch duidelijk vanaf dag 1, die dienen enkel om je eraan te herinneren dat je afstand moet houden etc
 • Gilbert Geldof

  3 dagen geleden
  Roger Wellens, De Chinezen mogen ze nog gratis aanbieden. Ik moet hun brol niet hebben. Ze hebben ons al gratis Covid 19 gegeven dus hoeft de rest ook niet.
 • Tejo Joeben

  3 dagen geleden
  Hier in België zijn er gewoon geen normen opgelegd voor de mondmaskers. Zelfs een sjaal of een gordijn is goed, zolang het maar de mond en de neus bedekt. En dat is nu net belachelijk. Al die tijd hebben we van die vodden gedragen die niet helpen. De virussen vliegen er los door. Een FFP2 of FFP3 helpen wel. Ook een gezichtsscherm is een zeer goede keuze. Maar dat mag niet in België.
 1. “Regering ziet ons als imbecielen”: psychologe vernietigend over desastreuze coronacommunicatie
  PREMIUM

  “Regering ziet ons als imbecielen”: psychologe vernieti­gend over desastreu­ze coronacom­mu­ni­ca­tie

  “Ze denken dat we imbecielen zijn.” Doctor in de psychologie Elke Geraerts (39) is vernietigend over hoe overheid en virologen communiceren. Terwijl er eindelijk wat licht scheen aan het einde van die veel te lange tunnel, werd alle hoop in één ochtend de kop ingedrukt. “De veerkracht van dit land wordt al tien maanden op de proef gesteld door desastreuze communicatie. Alsof mentaal welzijn niet bestaat.”
 2. Trump wil woensdag allesbehalve een onopvallend vertrek: saluutschoten, muziekkapel en aanhangers aan Air Force One

  Trump wil woensdag allesbehal­ve een onopval­lend vertrek: saluutscho­ten, muziekka­pel en aanhangers aan Air Force One

  Als Donald Trump woensdagochtend de deur van het Witte Huis achter zich toetrekt, wil hij allesbehalve een onopvallend vertrek. Op de luchtmachtbasis waar de Air Force One klaarstaat, verlangt hij een afscheidsceremonie met militair eerbetoon. Trump denkt aan saluutschoten, de muziekkapel, een rode loper en zelfs aanhangers, stellen ingewijden tegenover Reuters en Associated Press.
 3. Kremlincriticus Navalny opgepakt bij aankomst op luchthaven, EU-landen willen maatregelen tegen Moskou

  Kremlincri­ti­cus Navalny opgepakt bij aankomst op luchthaven, EU-landen willen maatrege­len tegen Moskou

  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. De EU-lidstaten Litouwen, Letland en Estland roepen op tot Europese maatregelen tegen Moskou na de arrestatie van de oppositieleider.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie