Minister Robert Habeck.
Volledig scherm
Minister Robert Habeck. © AFP

Duitsland kondigt alarmfase af van noodplan voor gasbevoorrading: “Gasbevoorrading in België nog steeds gewaarborgd”

De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft de alarmfase van het nationaal noodplan voor gasbevoorrading afgekondigd. Aanleiding is de verminderde aanvoer van gas uit Rusland. “Gas is nu schaars in Duitsland”, zei hij. “We moeten allemaal ons gasverbruik verminderen om energie te sparen voor de winter.” Volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten is de gasbevoorrading in België nog steeds gewaarborgd. Dat laat ze weten aan VTM Nieuws.

  1. Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor historische rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

    Nederland­se centrale bank biedt excuses aan voor histori­sche rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

    De Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank van Nederland, biedt excuses aan voor haar betrokkenheid bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. President Klaas Knot zei dat bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. Eerder dit jaar brachten historici onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat DNB op verschillende manieren betrokken was bij slavernij.