Links: Leopard 2-tanks. Rechts: professor internationale politiek David Criekemans
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Leopard 2-tanks. Rechts: professor internationale politiek David Criekemans © ANP/Photonews

Duitsland keurt levering Leopard 2-tanks goed: “Het wordt nu wel een zéér fijne lijn”

Duitsland gaat Leopard 2-tanks leveren aan Oekraïne. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz staat ook andere landen, zoals Polen, toe om hetzelfde te doen. Over hoeveel tanks gaat het? Hoe snel kunnen die in Oekraïne zijn? Welk verschil maakt dit in de oorlog? En staan we daarmee aan de vooravond van een Derde Wereldoorlog? Prof. internationale politiek David Criekemans legt uit.

52 reacties

 • Andy Van Daare

  5 dagen geleden
  Sponsoren met de mensen hun centjes Bas-Henk Ramkema ? Helemaal tuureluut... mensen hun loon belasten met 10 tot 20%, een plaatsje in Brussel is reeds gereserveeed voor u, onze politiekers zijn al even geweldig!
 • Louis Momme

  5 dagen geleden
  Door het aarzelen van het Westen en Duitsland in het bijzonder werd Oekraïne verder platgebombardeerd en werden Oekraïnse soldaten en burgers verder vermoord door Rusland. Ik doe mijn hoed af voor Polen. Wat al die specialisten ervan denken zal mij worst wezen. Wij zijn medeverantwoordelijk aan de vernietiging van Oekraïne door de Russen.
 • Polutnik Ronald

  7 dagen geleden
  Voila nu nog gevechtsvliegtuigen , alles maar zolang tegen houden en dan toch leveren dat is ook zo voor gevechtsvliegtuigen hoelang gaan ze dat weer tegen houden tot ze toch gaan leveren . Waarom altijd dat getaffel toch . Van België geleerd zeker dat getaffel .
 • Hans De Tant

  7 dagen geleden
  Zijn Oekraïense soldaten gewettigde militaire doelen volgens het oorlogsrecht? Ik vermoed dat iedereen hiermee wel akkoord zal gaan. Blijven ze gewettigde doelen als ze een opleiding volgen in vb. Duitsland? Mogen Oekraïense soldaten in Duitsland worden aangevallen? Dit lijkt minder evident. Voor dit soort gevallen bestaat het neutraliteitsrecht. Dit stelt dat in het geval van het voorbeeld Duitsland de Oekraïense soldaten moet interneren tot het einde van het conflict...
 • Jef Verhulst

  7 dagen geleden
  Rusland heeft een dikke rode lijn overschreden door een soevereine staat binnen te vallen omdat er toevallig ook mensen wonen die Russisch spreken. Denkt iemand dat Poetin voldoende uitgerust is om de NAVO aan te vallen ? Alleen met kernwapens dan en dan bestaat Rusland ook niet meer.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).