Duitse politiemensen tijdens de arrestatie van een van de verdachten.
Volledig scherm
Duitse politiemensen tijdens de arrestatie van een van de verdachten. © REUTERS

Duitsland jaagt voort op verdachten verijdelde staatsgreep, ook huiszoekingen in Italië en Oostenrijk

Daags na de landelijke invallen bij de extreemrechtse groepering Reichsbürger, die het Duitse parlement wilde bestormen, gaan de huiszoekingen en arrestaties in Duitsland, Italië en Oostenrijk onverminderd door. Het aantal verdachten is gestegen naar 54 mensen, allemaal met de Duitse nationaliteit. De autoriteiten verwachten de komende dagen nog meer arrestaties en invallen.

4 reacties

 • Alain Heyrman

  2 maanden geleden
  Ik snap niet waarom men deze info op TV, radio en in de kranten brengt. Als je nog verder onderzoek moet doen had men dit dan beter niet stil gehouden?
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Als de woordvoerder Peskov van het Kremlin verklaart dat het Kremlin er niets mee te maken heeft, is het misschien wel waar of misschien niet waar. Wat met de trolleninfo-fabrikant Prigosjin wiens tentakels heel ver reiken in Europese landen. Er zouden ook linken zijn met QAnon. Laten we nooit vergeten dat het Kremlin er alle belang bij heeft om democratie te destabiliseren. Extreem rechtse en linkse democratische partijen snappen dat niet altijd.
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Ik zou toch maar oppassen. Heel wat extreme organisaties blijven héél goed onder de radar, dat kan perfect. En ineens zijn ze daar en begin dan nog maar iets. Het kan uw buurman zijn, mensen die perfect OK lijken. Zo gaat dat.
 • FRANK WILLEMS

  2 maanden geleden
  Ok en wat kunnen ze die ten laste leggen ??
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”