Franziska Giffey, Duits minister van Familie, Ouderen, Vrouwen en Jongeren
Volledig scherm
Franziska Giffey, Duits minister van Familie, Ouderen, Vrouwen en Jongeren © EPA

Duitsland gaat grote bedrijven verplichten vrouwen op te nemen in raad van bestuur

De Duitse regering gaat grote bedrijven en instellingen verplichten om vrouwen te benoemen in de raad van bestuur. Dat meldt het persagentschap AFP.

21 reacties

 • Jan Vannuffelen

  7 maanden geleden
  De overheid heeft zich niet te bemoeien in de bedrijfsvoering van een privé bedrijf. Anderszijds zijn er minder vrouwen die interesse hebben in zulke jobs en bepaalde bedrijfstakken. Vrouwen zijn evenwaardig, maar zijn geen mannen. Ze hebben andere interesses en capaciteiten. Dat zie je genoeg in de scholen en beroepskeuzes. Maar ja de linkse betweters zijn genderontkenners.
 • Jean West

  7 maanden geleden
  Hoeveel vrouwen zijn er in de Duitse regering? Gaan ze dit ook verplichten voor de politiek?
 • karin verwimp

  7 maanden geleden
  Vrouwen worden al sinds mensenheugenis gediscrimineerd voor bepaalde functies en dan hoor je de heren niet hoor. Maar nu ze opeens het risico lopen om zelf een goedbetaalde functie aan hun neus voorbij te zien gaan omdat ze geen vrouw maar een man zijn, is het kot opeens te klein en blijkt dat velen van mening zijn dat er geen vrouwen bestaan die competenter zijn dan mannen. Die reacties alleen al bewijzen dat zo'n maatregel meer dan broodnodig is.
 • Jef Vangheluwe

  7 maanden geleden
  Toch wel bedenkingen hoor, als er iemand de beste 'papieren' kan voorleggen voor eender wat, waarom dan haar-hem het niet geven...maar verplichtingen opleggen ??? noemt men dat dan ook democratie...
 • Tamzin Andersen

  7 maanden geleden
  Ik ben een vrouw en sta opmijn strepen, maar bedrijven verplichten vrouwen op te nemen in de raad van bestuur vind ik zeer discriminerend. Ik zou feestelijk bedanken voor een jobaanbieding enkel omdat ik een vrouw ben of een beperking heb of een donkere huidskleur heb.