De Duitse minister van van Buitenlandse Zaken Heiko Maas
Volledig scherm
De Duitse minister van van Buitenlandse Zaken Heiko Maas © EPA

Duitsland erkent wreedheden in Namibië als genocide

Duitsland heeft voor het eerst erkend dat het genocide heeft gepleegd in Namibië aan het begin van de vorige eeuw. Berlijn heeft donderdag al meer dan een miljard euro toegezegd voor hulpprojecten in het Zuidwest-Afrikaanse land.

  1. Tweehonderd jaar geleden overleed Napoleon. Waarom hij géén racist, vrouwenhater en dictator was
    PREMIUM

    Tweehon­derd jaar geleden overleed Napoleon. Waarom hij géén racist, vrouwenha­ter en dictator was

    In Frankrijk woedt al maandenlang een debat over hoe om te gaan met de tweehonderdste verjaardag van het overlijden van Napoleon. De figuur, zijn historische rol en zijn erfenis worden er steeds meer in vraag gesteld. De keizer wordt versleten voor een racist, een vrouwenhater en een op macht beluste dictator en oorlogsstoker. “On ne célébrera pas. On commémorera”, liet het Elysée daarom snel weten. “Geen viering, wel een herdenking. Dat laat ons toe om alle facetten te belichten en te bespreken.” Wat is er eigenlijk allemaal aan van die kritiek?
  2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
    Mijntelco

    Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

    Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
  1. Vanaf nu vecht de Wagner-baas voor zijn leven
    PREMIUM

    Vanaf nu vecht de Wag­ner-baas voor zijn leven

    Jevgeni Prigozjin, de baas van het beruchte Wagner-huurlingenleger, is na Poetin de machtigste man van Rusland. Omdat hij wordt uitbetaald in goud, koper, uranium, olie en diamanten, is hij intussen ook ongelooflijk rijk. Maar nu de Wagner-motor begint te sputteren, komt ook het leven van Prigozjin in gevaar. Doen zijn tegenstanders hem binnenkort een toontje lager zingen? “Het maakt Poetin niet uit hoe nuttig je gisteren was, het gaat erom hoe nuttig je morgen bent.”