Tekens uit het politieonderzoek markeren de straat waar de aanval plaatsvond.
Volledig scherm
Tekens uit het politieonderzoek markeren de straat waar de aanval plaatsvond. © dpa

Duitsland diep geschokt nadat meisje (14) is doodgestoken door asielzoeker

Duitsland blijft diep geschokt achter nadat maandag in de buurt van de stad Ulm een meisje (14) op weg naar school is doodgestoken door een Eritrese asielzoeker. Ze was samen met een ander meisje (13) op weg naar de bushalte toen ze plots door een 27-jarige met een mes werden aangevallen. Het tweede slachtoffer overleefde, maar ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Buurtbewoners hebben kaarsjes en bloemen neergelegd op de plaats van het drama.

7 reacties

 • Jan Piedfort

  2 maanden geleden
  wanneer gaat men nu eens werk maken van een Eurppees migratiebeleid dat er op gericht is om echte slachtoffers binnen te laten en hen meteen ook duidelijk te maken dat ernstige wetsovertredingen als gevolg hebben dat ze onverbiddelijk worden uitgezet. Als je zoals de meeste politici in de betere wijken woont heb je van deze mensen weinig of geen last en is het dus voor de heren en vrouwen politici een ver van mijn bed show. Ze vergeten dat ze zo meer en meer mensen naar extreem rechts duwen
 • Patrick bloemen

  2 maanden geleden
  Kaarsje hier , knuffel daar en de politiek lacht en kijkt de andere kant uit !!
 • Geens Rik

  2 maanden geleden
  Wat is het leven van een 14 jarig meisje nu waard in de ogen van de politici? Niets juist niets. Innige deelneming aan familie en vrienden en iedereen die dit tragisch gebeuren wel ter harte gaat.
 • erwin Veltjen

  2 maanden geleden
  van een zaak is de asielzoeker wel zeker hij zal de eerste jaren niet uitgewezen worden en als hij 20 jaar gevangenis zou krijgen mag hij daarna voor goed blijven want hij kan dan aantonen dat hij al 20 jaar in duitsland verblijft
 • Frederic Haidon

  2 maanden geleden
  ik snap dat mensen uit ander landen asiel vragen door oorlog enz enz ,maar aub heren & dames politiekers ontvang niet alleen het geld per asielzoeker ,voer grondige screening uit ,laat mij heel duidend zijn iedereen heeft recht op een stukje paradijs en goed leven ,en scheer niet alle asielzoekers over de zelfde kam ,tenslotte aan het europees rustehuis parlement wordt wakker de honingpot in europa is leeg er zijn nog andere contineten waar genoeg plek ,diep treurig wat de meisjes overkomen is.