Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.
Volledig scherm
Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. © REUTERS

Duitsland dient klacht in tegen Italië over schadevergoedingen voor nazislachtoffers

Duitsland heeft in een jarenlange juridische strijd rond schadevergoedingen voor nazislachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog een klacht ingediend tegen Italië bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ). Dat heeft het ICJ in Den Haag bekendgemaakt.

5 reacties

 • eli bosch

  11 maanden geleden
  oei toch niet zo verenigd. Ze krijgen weer de toestemming om wapens te kopen en te produceren sinds WOII, hun oude kuren en hun oude manieren komen weer boven.
 • Gaston Miar

  11 maanden geleden
  Was Italië in die tijd geen felle bondgenoot van Duitsland? Waarom nu zoveel pretentie? Wat schaamte zou goed staan.
 • Johan Planckaert

  11 maanden geleden
  italie met mussolini was een medestander van duitsland. Betalen ze dan ook schadevergoeding aan slachtoffers van hun misdaden aan geallieerden?
 • Kristine Delacourt

  11 maanden geleden
  Het moet ergens stoppen he. De oorlog is 75 jaar geleden. De nabestaanden hebben toch wel tijd genoeg gehad om aanvragen in te dienen. Of gaan wij nog de Spanjaarden, Oostenrijkers, Napoleon, de Vikings en de Romeinen blijven lastigvallen voor schadevergoedingen?
 • Etienne Vanhoegaerden

  11 maanden geleden
  Als de geschiedenis waar is kan Italië ook zijn deel betalen wegens het deelnemen aan die praktijken
 1. Moord op Luise (12) mogelijk al dagen op voorhand gepland: daders (12 en 13) zochten op Google leeftijd waarop je strafrechtelijk aansprakelijk bent

  Moord op Luise (12) mogelijk al dagen op voorhand gepland: daders (12 en 13) zochten op Google leeftijd waarop je strafrech­te­lijk aansprake­lijk bent

  Een dag na de begrafenis van de 12-jarige Luise uit Freudenberg in het westen van Duitsland, zijn nieuwe details aan het licht gekomen over de gruwelijke moord op het meisje. Volgens de Duitse nieuwssites ‘Focus Online’ en ‘Bild’ lijkt het erop dat de twee meisjes van 12 en 13 die de feiten bekenden, de moord op hun klasgenootje al dagen op voorhand hadden gepland.
 2. Beruchte spermadonor Jonathan M. (41) verwekte wereldwijd al 550 kinderen: "Walgelijk”
  PREMIUM
  4

  Beruchte spermado­nor Jonathan M. (41) verwekte wereldwijd al 550 kinderen: "Walgelijk”

  “Ik wil anderen helpen een gezin te stichten.” Een persoonlijke handgeschreven brief overtuigt de Australische Rachel om voor spermadonor ‘Ruud’ te kiezen. Maar in werkelijkheid gaat het om Jonathan M., een 41-jarige beruchte donor uit Den Haag die mogelijk al 550 (!) donorkinderen heeft verwekt. De moeders van de kinderen zijn woest en willen dat hij zo snel mogelijk gestopt wordt. Want intussen gaat Jonathan M. gewoon door: “Ik vind het leuk te zien dat er over de wereld kinderen van mij zijn.” Hoe is dit mogelijk? Het verhaal van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.
  Den Haag
 3. KIJK. Republikein uit Florida trapt in potje onderbroekenlol en reciteert bloedserieus vunzige namen tijdens commissievergadering

  KIJK. Republi­kein uit Florida trapt in potje onderbroe­ken­lol en reciteert bloedseri­eus vunzige namen tijdens commissie­ver­ga­de­ring

  Zondag vandaag en dan mag het al eens wat ludieker, toch? Wat dacht u van dit mopje deze week in Florida, waar een Republikeinse staatsvertegenwoordiger serieus voor paal werd gezet tijdens een commissievergadering. Politicus Will Robinson had tijdens het grappige moment écht niet door dat hij met open ogen in een potje onderbroekenlol was getrapt. Doodserieus reciteerde hij twee verzonnen, en vooral vunzige, namen.
 1. Voorzitter Russisch Lagerhuis wil mensen straffen die Haags Strafhof steunen
  1

  Voorzitter Russisch Lagerhuis wil mensen straffen die Haags Strafhof steunen

  De voorzitter van het Russische Lagerhuis of de Doema, Vjatsjeslav Volodin, wil dat er een wet komt gericht tegen activiteiten van het Internationaal Strafhof (ICC) in Rusland. Zo moeten ook mensen die het internationale hof zouden helpen, bestraft kunnen worden. De VS hebben al jaren een wet die militair ingrijpen mogelijk maakt indien Amerikanen in handen van het ICC zouden vallen. Rusland en de VS zijn beide niet aangesloten bij het ICC.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.