De kerncentrale van Tihange.
Volledig scherm
De kerncentrale van Tihange. © Photo News

Duitsland betreurt levensduurverlenging Doel en Tihange: Noordrijn-Westfalen wil onderzoek

De Duitse minister van Milieu Steffi Lemke (Die Grünen) betreurt de beslissing van de Belgische federale regering om kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 tien jaar langer open te houden. Voor Duitsland zelf blijft kernenergie definitief tot het verleden behoren, zegt ze. Ook de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen uit zijn bezorgdheid.

81 reacties

 • Geert Tamsyn

  6 maanden geleden
  Waarom draaien op dezelfde plaats dan de helft van de windmolens wel, en de andere helft niet? Hoe leggen ze dat uit in de kleuterklas?
 • Renée Verhoeven

  6 maanden geleden
  De windmolens draaien niet omdat het niet waait (bron: kleuterklas)!
 • Geert Tamsyn

  6 maanden geleden
  René Verhoeven, als er vandaag te weinig wind zou geweest zijn, waarom zie ik dan overal stilgelegde windmolens?
 • Geert Tamsyn

  6 maanden geleden
  René Verhoeven, ook een pastoor weet dat 50-24 gelijk is aan 26 (bron: rekenkunde 2de leerjaar LO). Windmolens worden niet enkel stilgelegd bij negatieve prijzen, maar telkens als er een onevenwicht dreigt op het net, dus dagelijks. Hoe zou hernieuwbaar voorrang kunnen krijgen als kernenergie niet stilgelegd of zelfs maar verminderd kan worden?
 • Renée Verhoeven

  6 maanden geleden
  Dan was u beter pastoor geworden want cijfers blijken toch niks voor u...
 1. Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen
  97

  Russisch staatsgas­be­drijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

  Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.