De Duitse gezondheidsminister Karl Lauterbach.
Volledig scherm
De Duitse gezondheidsminister Karl Lauterbach. © Bernd von Jutrczenka/dpa

Duitsland bestelt 40.000 doses van vaccin tegen apenpokken, ook Frankrijk overweegt vaccinaties

Om de uitbraak van apenpokken in de kiem te smoren heeft Duitsland 40.000 doses van het Imvanex-pokkenvaccin besteld. Ook Frankrijk overweegt vaccinaties om apenpokken te bestrijden.

1 reactie

 • Marga Printemps

  1 maand geleden
  Als mensen snel een prik krijgen, blijven de klachten mild. Daar is het allemaal om te doen. Eerst 40.000 dan 4.000.000 en dan heel de bevolking weer zeker tot het volgende virus opgewekt wordt door de prikken, en zo blijft die mallemolen draaien.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Mokerslag voor Britse premier Johnson: ministers, vicepartijvoorzitter en advocaat-generaal stappen op
  Play

  Mokerslag voor Britse premier Johnson: ministers, vicepartij­voor­zit­ter en advocaat-generaal stappen op

  De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid en zijn collega van Financiën Rishi Sunak hebben gisteren hun ontslag aangekondigd. Beiden hebben harde kritiek geuit op premier Boris Johnson. Diezelfde avond stapte ook de vicevoorzitter van de Conservatieve Partij live op televisie op. Waarnemers spreken over een mokerslag voor de Britse regering. Johnson laat weten dat hij hun vertrek betreurt, maar heeft ondertussen al opvolgers voor Javid en Sunak aangeduid. Rond middernacht liet ook de juridische toezichthouder van de regering weten op te stappen.