REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Duitsers boeken massaal vakantie naar Mallorca nadat regering eiland van risicolijst schrapt: honderden extra vluchten, Spanjaarden razend

Er is in Duitsland een massale run ontstaan op vakanties naar Mallorca. Dat volgt op een beslissing van de Duitse regering om het Spaanse eiland samen met Ibiza, Menorca en enkele andere delen van Spanje en Portugal van de lijst van risicogebieden te halen omdat de coronacijfers er flink teruggedrongen zijn. Luchtvaartmaatschappij Eurowings alleen al biedt in de paasvakantie driehonderd extra vluchten aan. De Spanjaarden op het vasteland reageren razend. Zelf mogen ze niet naar Mallorca omdat ze in lockdown zitten.

41 reacties

 • nicole desseyn

  4 weken geleden
  Die zullen wel overal hun botten aan vegen ,Duitsers in verlof dat wordt zuipen gelukkig dat de Britten nog op kot zitten dan was het hek helemaal van de Dam de Spanjaarden zullen de gevolgen wel voelen jammer voor hen
 • Ben De Beer

  1 maand geleden
  1 zaak is heel duidelijk geworden in heel dit corona-gedoe. Europa is een compleet volledig overbodige instelling waar maar plaats is voor 1 ding, namelijk GELD.
 • Carl Op de Beeck

  1 maand geleden
  Degenen die aan dit toerisme verdienen zijn ook vooral Duitsers aangezien zij volop vastgoed gekocht hebben aldaar en verhuren via Airbnb (zo betalen ze ook geen belastingen op deze inkomsten).
 • ALAIN CATRY

  1 maand geleden
  Dat is enkel om problemen en grote frustraties te creëren ! Komaan zeg waar is Europa ?
 • Paul Boutsen

  1 maand geleden
  Maar de Belgen mogen zelfs niet een inkopen gaan doen over de grens.
 1. 8,3 miljoen vliegtuigpassagiers gescreend door veiligheidsdiensten in 2020

  8,3 miljoen vliegtuig­pas­sa­giers gescreend door veilig­heids­dien­sten in 2020

  De Belgische passagiersinformatie-eenheid (BelPIU) heeft vorig jaar de gegevens van 8,3 miljoen vliegtuigpassagiers geanalyseerd. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zaterdag. De analyses leidden onder meer tot 102 positieve kruiscontroles tussen passagiersgegevens en de Foreign Terrorist Fighters-gegevensbank, wat dan weer leidde tot 45 acties op het terrein die resulteerden in een verrijking van lopende dossiers.
 2. Bijwerkingen na Covid-19-vaccinatie: wat zijn de meest voorkomende bijwerkingen? Wie krijgt ze? En waarom?

  Bijwerkin­gen na Co­vid-19-vaccinatie: wat zijn de meest voorkomen­de bijwerkin­gen? Wie krijgt ze? En waarom?

  Gisteren oordeelde het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) dat het AstraZeneca-vaccin voldoende “veilig en effectief" is. Tal van Europese landen vreesden dat het vaccin mogelijk tot bloedklonters kon leiden. Er is geen verband, zo oordeelde het EMA. Maar welke bijwerkingen kunnen wel optreden? Is er een verschil tussen de drie vaccins? En waarom treden er bij sommigen bijwerkingen op en bij anderen niet?
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"