Een patiënt op de Covid-19-afdeling van een ziekenhuis in München.
Volledig scherm
Een patiënt op de Covid-19-afdeling van een ziekenhuis in München. © AFP

“Duitse wetenschappers moesten coronagevaar aandikken om bij burgers begrip te kweken voor harde maatregelen”

In Duitsland is opschudding ontstaan over de manier waarop het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken en enkele wetenschappers hebben samengewerkt om de publieke opinie te beïnvloeden. De angst voor corona moest vergroot worden zodat burgers ingrijpende maatregelen makkelijker zouden slikken. Dat blijkt uit ‘geheim’ mailverkeer waarop Die Welt na een lange juridische strijd de hand kon leggen.

7 reacties

 • Peter Deroost

  1 jaar geleden
  Ik wed dat dat hier exact hetzelde was of is. Teveel dingen die niet klopten van in het begin. Ik ga niet beweren dat er geen virus is en dat we niet voorzichtig moeten zijn, maar de maatregelen zijn erger dan de gevolgen.
 • Jacob Aaronson

  1 jaar geleden
  Zaken zoals dit gaan in elk land aan het licht komen.
 • Wesley Christiaens

  1 jaar geleden
  Plezant om te lezen voor vele zelfstandigen.
 • Karel Van der Merwe

  1 jaar geleden
  Dat is toch niets nieuws ? In veel landen waaronder Belgie moesten de experts de bevolking vertellen dat het dragen van mondmaskers geen enkele zin had - en dat moesten ze doen omdat er een tekort aan maskers was voor de medische professionals.
 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  Dat wist ik al lang, zeker sinds ik de verslagen van de hoorzittingen in Engeland las. Daar hadden ze hetzelfde voor en moesten de wetenschappers toegeven dat het maar voorspellingen waren die op niets gebaseerd waren. Had al een klein vermoeden voor Duitsland en een heel groot voor Belgie. En mij maar verketteren omdat ik de juiste cijfers vraag. En wat nu? Dit betekent dat ze de bevolking voorgelogen hebben en dat hun maatregelen niet juist waren en zijn. Dat ze het nu maar oplossen.
 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.