Maddie McCann verdween in 2007 uit een vakantieresort in Portugal, terwijl haar ouders even verderop aan het dineren waren.
Volledig scherm
Maddie McCann verdween in 2007 uit een vakantieresort in Portugal, terwijl haar ouders even verderop aan het dineren waren. © EPA

Duitse verkrachter (43) is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann, hij sprak in chatroom over het meisje: “Onderzoek doet vermoeden dat ze dood is”

Er is een nieuwe verdachte in de verdwijningszaak van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann. De Duitser (43) zit al in de cel voor een verkrachting. Om zijn rol bij de verdwijning van Maddie te bewijzen, heeft de politie nog een ultieme tip nodig. De peuter verdween 13 jaar geleden tijdens een vakantie in het Portugese Praia da Luz in de Algarve. De dader werd nooit gevonden, maar de Duitse verdachte was al langer in beeld bij de Portugese politie. Later zou blijken dat hij ook in een chatroom over Maddie had gesproken. “Het onderzoek doet vermoeden dat Maddie McCann dood is”, zeggen speurders nu.