De extreemrechtse en nationaal-revolutionaire splinterpartij Der Dritte Weg (De Derde Weg) veroorzaakte in verschillende deelstaten ophef met verkiezingsaffiches met de slogan: 'Hang de Groenen op'.
Volledig scherm
De extreemrechtse en nationaal-revolutionaire splinterpartij Der Dritte Weg (De Derde Weg) veroorzaakte in verschillende deelstaten ophef met verkiezingsaffiches met de slogan: 'Hang de Groenen op'. © via REUTERS

Duitse verkiezingscampagne bijzonder agressief verlopen: veel meer strafbare feiten dan tijdens vorige verkiezingen

De campagne voor de Duitse Bondsdagverkiezingen van morgen is bijzonder agressief verlopen. Niet alleen verkiezingsaffiches maar ook politici moesten het ontgelden, constateren de recherches in de zestien deelstaten.

 1. Parket verdenkt Qatar van omkoping Europees Parlement: 16 huiszoekingen, 4 arrestaties waaronder vicevoorzitter

  Parket verdenkt Qatar van omkoping Europees Parlement: 16 huiszoekin­gen, 4 arresta­ties waaronder vicevoor­zit­ter

  In een gerechtelijk onderzoek naar vermeende corruptie, criminele organisatie en witwassen heeft de politie zestien huiszoekingen uitgevoerd in Brussel. Dat vernamen ‘Knack’ en ‘Le Soir’ en wordt bevestigd door het federaal parket. Dat voert sinds juli een onderzoek naar mogelijke omkoping in het Europees Parlement door een Golfstaat. Het zou gaan om Qatar, waar momenteel het WK voetbal plaatsvindt. Vier personen werden opgepakt voor verhoor waaronder één van de veertien vicevoorzitters van het Europees Parlement. Volgens VRT NWS zou het gaan om Eva Kaili.
 2. Poetin dreigt productie van Russische olie te verlagen als antwoord op prijsplafond

  Poetin dreigt productie van Russische olie te verlagen als antwoord op prijspla­fond

  Een week nadat de Europese Unie, de G7 en Australië een prijsplafond van 60 dollar per vat voor Russische aardolie hadden afgesproken, heeft de Russische president Vladimir Poetin vrijdag gedreigd om de productie van Russische olie te verminderen, indien hij dat noodzakelijk acht. "We denken na over een eventuele vermindering van de productie indien nodig", zegt president Poetin tijdens een persconferentie in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek, in de marge van een regionale top.
 1. Wie volgt Merkel op? Duitse verkiezingen worden plots toch nog een spannende strijd
  PREMIUM

  Wie volgt Merkel op? Duitse verkiezin­gen worden plots toch nog een spannende strijd

  In Duitsland ligt de vraag wie Angela Merkel opvolgt weer helemaal open. Volgens de recentste polls hebben haar christen-democraten de kloof met de sociaal-democraten bijna gedicht. En uit het laatste televisiedebat kwam geen van de kopstukken als duidelijke winnaar naar voren. Terwijl er toch verschillen waren die er ook voor de rest van de wereld toe doen. Wie trekt vandaag aan het langste eind?