Viroloog Christian Drosten
Volledig scherm
Viroloog Christian Drosten © via REUTERS

Duitse topviroloog pleit voor 1G: “Omikron herschrijft de regels”

Christian Drosten beschouwt omikron als dé variant waarbij het virus endemisch wordt en dat is op zich hoopvol nieuws, “maar tot die tijd wordt het zwaar en zullen we voor grote uitdagingen komen te staan”. Indien de huidige coronamaatregelen niet het verhoopte resultaat opleveren, moet gedacht worden aan 1G waarbij de G staat voor geboosterd, zo pleit de topviroloog in de krant ‘Süddeutsche Zeitung’.

18 reacties

 • luc van duyse

  1 jaar geleden
  Ik ben geboosterd en zou graag de omikronvariant nog eens oplopen, zodat superimmuniteit ontstaat die mogelijks levenslang duurt. Ben optimistisch dat we in de eindfase van de pandemie zitten.Wat de kritiek op de opeenvolgende vaccins betreft : ook voor baarmoederhalskanker is gebleken dat 4 prikken noodzakelijk zijn om volledig beschermd te zijn.
 • David Lievens

  1 jaar geleden
  Norman Hardy, deze Duitse viroloog zegt net hetzelfde. Daarom pleit hij om enkel mensen met een boosterprik overal toe te laten. Hij zegt net hetzelfde als onze wetenschappers en verwacht ook een grote golf.
 • Eddy red roc

  1 jaar geleden
  Een geschenk uit de hemel binnenkort iedereen een prikkaart geen prik geen vinkje alle 3 of 6 maanden een booster plezant
 • Norman Hardy

  1 jaar geleden
  Deze duitse viroloog heeft al van in het begin van de pandemie een nuchtere en klare kijk. Onze biostatistici Molenberghs en Wenseleers verwachten met omikron niet alleen een nieuwe golf, zij zien al een tsunami op ons afkomen. Het enige wat hier lukt is jo-jo gepruts en paniekzaaien.
 • RIET HEIRMAN

  1 jaar geleden
  In Duitsland zijn er nog neutrale en slimme virologen, en die mogen daar ook aan het woord komen. In Nederland is dat ook het geval. Hier niet.
 1. Wat is het effect van omikron op ziekenhuisopnames? Cijfers uit Londen geven meer duidelijkheid

  Wat is het effect van omikron op ziekenhuis­op­na­mes? Cijfers uit Londen geven meer duidelijk­heid

  Voor het eerst komt er een duidelijker beeld van het effect van omikron op ziekenhuisopnames. Cijfers uit Londen bevestigen op het eerste zicht de stelling dat deze variant milder is dan delta, maar de druk op het verplegend personeel neemt wel degelijk toe. “Sommige experts waarschuwden ervoor dat een klein percentage van een enorm groot aantal besmettingen nog altijd tot hoge ziekenhuiscijfers kan leiden. Dit lijkt daar de perfecte illustratie van”, stelt John Burn-Murdoch als datajournalist van de ‘Financial Times’.
 2. Omikrongolf wint aan kracht in ons land: “Binnen enkele dagen dominant wat kan leiden tot een stijging van besmettingen"

  Omikron­golf wint aan kracht in ons land: “Binnen enkele dagen dominant wat kan leiden tot een stijging van besmettin­gen"

  De omikronvariant is inmiddels verantwoordelijk voor bijna de helft van alle besmettingen in België. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Franstalige viroloog Emmanuel André deelt op Twitter. Verwacht wordt dat omikron dit weekend al verantwoordelijk zal zijn voor de helft van de besmettingen. Dat zei viroloog Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano tijdens de wekelijkse persconferentie.