Christian Drosten.
Volledig scherm
Christian Drosten. © EPA

Duitse topviroloog: “Covid mogelijk deze winter al seizoensepidemie”

De coronapandemie kan dit najaar al een seizoensepidemie worden, die we de komende jaren onder controle kunnen houden met vaccinatieprikjes als booster. Dat verwacht de bekende Duitse topviroloog Christian Drosten, directeur van het Instituut voor Virologie van het Charité-ziekenhuis in Berlijn. 

11 reacties

 • Yvan Grosjean

  4 dagen geleden
  In Vlaanderen weigert de overheid vaccins aan de tienduizenden mensen die om medische redenen (nu al TWEE erkende bijwerkingen) geen AstraZeneca wilden. Mensen die om een vaccin sméken. Maar het mág niet (al kregen Jambon en Beke uiteraard Pfizer van de computer). Dus blijven al die mensen zonder vaccin. Gezondheidsbeleid?
 • Marc Stromberg

  4 dagen geleden
  Vaccinatie verplichten, voor iedereen. Wie niet wil gevaccineerd worden, gewoon een boete geven van 4 of 5 cijfers.
 • Ives Ameel

  6 dagen geleden
  We zijn er inderdaad nog bijlage niet van af
 • Daan Roos

  7 dagen geleden
  Dit is maar een scenario. De kranten geven de voorkeur aan het meest positieve scenario maar het kan altijd anders lopen zolang het virus kan verblijven in de rioleringen en er mensen zijn die virus dragers zijn zonder symptomen en dat blijven ook na vaccinatie. Bij dat scenario duurt de epidemie nog een jaar. We zullen het maar weten als het virus is verdwenen.
 • Sylvain Helsen

  1 week geleden
  In België stierven op één jaar tijd ergens tussen de 20.000 en 25.000 mensen aan het nieuwe coronavirus. Aan de griep daarentegen overlijden in België jaarlijks slechts 50 tot 150 mensen. Indien we uitgaan van 22.500 en 75, dan ligt het risico om aan covid-19 te sterven 300 keer hoger dan bij griep.