De synagoge in Bonn waar dinsdagavond Israëlische vlaggen werden verbrand.
Volledig scherm
De synagoge in Bonn waar dinsdagavond Israëlische vlaggen werden verbrand. © Oliver Berg/dpa

Duitse synagogen aangevallen in anti-Israëlische protesten

Sinds dinsdag zijn verschillende synagogen in Duitsland aangevallen in anti-Israëlische protesten. De belangrijkste Joodse groepering in Duitsland heeft de protesten scherp veroordeeld als “puur antisemitisme”.

4 reacties

 • Michel Van der Hoydowch

  1 jaar geleden
  Typisch dat Israël alles maar kan annexeren tegen de internationale wetgevingen en vele VN veroordelingen in ,maar dat ze de protesten steeds catalogeren ans anti semitisme om alzo iedereen het zwijgende te leggen.
 • Paul Baeten

  1 jaar geleden
  Palestijnse en Turkse vlaggen.Terugsturen van waar ze gekomen zijn.Dit is hier Europa,we hebben met die burgeroorlog in Israël niks te maken en we willen er ook niks mee te maken hebben.
 • Walter Decock

  1 jaar geleden
  Kunnen die onnozelaars hun ruzies, oorlog niet in eigen regio uitvechten? We hebben nog niet genoeg te lijden onder terrorisme en betogingen voor en tegen zaken waar we niets mee te maken hebben!
 • Evelyne Dewulf

  1 jaar geleden
  Europa heeft maar één opdracht: zich neutraal opstellen. En zeker geen voorkeursbehandelingen...
 1. Uitgelegd in twee minuten: wat ligt er aan basis van het conflict in Israël?
  Play

  Uitgelegd in twee minuten: wat ligt er aan basis van het conflict in Israël?

  Het conflict tussen Israëli’s en Palestijnen is de afgelopen dagen gevaarlijk geëscaleerd. Volgens het Israëlische leger hebben militante Palestijnen meer dan 1.000 raketten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd. De Israëlische luchtmacht heeft van haar kant honderden doelen in het afgegrendelde kustgebied aangevallen. Aan beide kanten zijn er slachtoffers gevallen. Waarom flakkert het geweld opnieuw op? Waar draait de kern van het conflict eigenlijk om? En zijn we op weg naar een nieuwe ‘intifada’, een Palestijnse volksopstand? VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers legt de situatie uit in twee minuten.
 2. Vlamingen in Israël en Gaza getuigen: “Als luchtalarm afgaat, is er 1,5 minuten tijd om dekking te zoeken”
  Play

  Vlamingen in Israël en Gaza getuigen: “Als luchtalarm afgaat, is er 1,5 minuten tijd om dekking te zoeken”

  De spanningen tussen de Israëliërs en de Palestijnen zijn afgelopen nacht opnieuw hoog opgelopen. Vanop de Gazastrook werden honderden raketten naar Israël afgevuurd. Daarbij vielen zeker twee doden. Langs Palestijnse zijde sneuvelden al 48 mensen, nadat Israël een nieuwe reeks bombardementen uitvoerde op de Gazastrook. De Vlamingen Benjamin Bollen en Hannelore Eykens beschrijven bij HLN LIVE hoe zij afgelopen nacht beleefden in Israël en Gaza. “De lucht flikkerde op als was het een kerstboom.”