Een van de trainers met een speurhond in Ulmen, waar de resultaten van de studie vandaag werden voorgesteld.
Volledig scherm
Een van de trainers met een speurhond in Ulmen, waar de resultaten van de studie vandaag werden voorgesteld. © EPA

Duitse studie: “Honden kunnen al na paar dagen training coronavirus opsporen”

Honden kunnen al na enkele dagen training mensen identificeren die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Dat zeggen onderzoekers van een universiteit in Hannover, die samenwerken met de Duitse strijdkrachten.

10 reacties

 • Ive Missoorten

  12 maanden geleden
  Lol, een dier is efficiënter dan de echte test tot nu toe.. met zijn foutenmarge van meer dan 30% ... .
 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  De meeste van die honden krijgen een goed pensioen. Die hebben een hechte band opgebouwd met degene die er mee werkt. Dat is doorgaans altijd dezelfde persoon. Dat is niet doorgaans de eerste de beste. Beide moeten ook bij elkaar passen. En die dankt zijn hond niet af. Die houdt die na zijn loopbaan thuis.
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Ik vind dat zo'n hoog presterende honden een goed pensioen verdienen. Dat ze een goed thuis vinden nadien als ze afgedankt worden. De natuur is geweldig om bv honden de reukzin en de gevoeligheid te geven die wij niet hebben.
 • Johny Vermeiren

  1 jaar geleden
  Achter wat wachten ze hier in ons land, om zulke honden te trainen? Eerst weer politici die maanden moeten onderhandelen!
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Zijn superbeesten. Ongelooflijk wat je allemaal met een goed getrainde hond kan. En je kan er altijd op rekenen. Dieren zijn de engelen. En de mensen de gevallen engelen.