Een verpleegster bij een coronapatiënt in het ziekenhuis van Aken, niet ver van Gangelt.
Volledig scherm
Een verpleegster bij een coronapatiënt in het ziekenhuis van Aken, niet ver van Gangelt. © AFP

Duitse studie: “Een op de vijf geïnfecteerde mensen heeft geen symptomen”

Een op de vijf mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus heeft geen symptomen. Dat blijkt uit een onderzoek in een van de belangrijkste brandhaarden van de pandemie in Duitsland.

6 reacties

 • Mustafa Weinbaum

  12 maanden geleden
  Belangrijkste conclusie is "het infectiepercentage in het algemeen zeer vergelijkbaar lijkt bij kinderen, volwassenen en ouderen". Kinderen die dus terug naar school gaan zijn potentiële massaverspreiders. Verder is een resultaat van 20% asymptomatische besmettingen in een dorp niet relevant omdat covid19 voor minstens 50% ontwikkelt naar gelang genetica: er zullen dus ook dorpen of bloedlijnen zijn met 80% asymptomatische, of zelfs 2%.
 • Frans Peeters

  12 maanden geleden
  Onze tracking-apps zullen zo niet veel nut hebben
 • Danny Emanuel

  12 maanden geleden
  Hoesten, niezen, hoofdpijn, keelpijn, koorts, smaak- en reukverlies, diarree, vermoeidheid, spierpijnen. Bestaat er wel een ziekteverschijnsel dat geen eerste symptoom is van het corona-virus? Weten de experts! het zelf wel nog? Professor X zegt iets, viroloog Y zegt iets anders, epidemioloog Z geeft ze alletwee gelijk. En een neuroloog heeft ook nog iets te verklaren. Beseffen deze geleerden niet dat ze velen met een angstcomplex aan het opzadelen zijn?
 • Marc Spandel

  12 maanden geleden
  We kunnen dus 'veronderstellen' dat zowat iedereen besmet is met covid19. Conclusie: er is 'overdreven' gereageerd(geregeerd) door de 'experten'. Griepseizoen is op haar einde en net zoals elk jaar gaan 'de cijfers' dan in dalende lijn voor 'ALLE' virale griepen! Nutteloze nieuwe business is gestart (maskertjes, plexiglas, handschoentjes, ontsmettingsmiddelen, stoffen enz.)
 • Danny Buyse

  12 maanden geleden
  Dat is 20 op 100! Zeer goed nieuws eigenlijk dat er zoveel mensen niet ziek worden en dus niet naar het hospitaal moeten en gevaar lopen op veel erger. Nadeel is dan weer dat je zo onbewust anderen besmet omdat je het niet weet die dan wel erg ziek kunnen worden en misschien zelfs sterven.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid