Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Duitse steden dimmen straatverlichting om energie te besparen

Verschillende steden in Duitsland verminderen het aantal uren dat de straatverlichting brandt. Daarmee willen ze kosten besparen nu de energieprijzen nog altijd hard oplopen sinds de invasie van Rusland in Oekraïne. Volgens de Duitse vereniging van steden en gemeenten is het terugschroeven van de straatverlichting een van de maatregelen die genomen kan worden om energie te besparen.

13 reacties

 • Geert Tamsyn

  3 maanden geleden
  Zal niet gebeuren in België: wij zitten opgescheept met kerncentrales die ‘s nachts even veel produceren als overdag, en die elektriciteit moet verbruikt worden.
 • karin verwimp

  3 maanden geleden
  Kan bij veel Belgische wegen ook. Mijn eigen straat tussen middernacht en 4 uur in de morgend: geen enkele wagen. Maar de straatverlichting brand vollen bak waardoor wie aan de straatkant slaapt in de zomer als je de ramen 's nachts liefst open zet, moeite heeft met de slaap te vatten.
 • Eric Grosemans

  3 maanden geleden
  Jacques Hillaert, dat gaat op voor conventionele verlichting, niet zo voor LEDS, daar zorgt dimmen wel voor een besparing. Men kan gemakkelijk de straatverlichting voor 50% dimmen, velen zullen het niet eens merken. Wat niet oke is is om de lamp ééntje doven, dat verstoort de uniforme verlichting op het wegdek, en zorgt voor vermoeidheid. Men kan zich wel de vraag stellen of het nodig is om ieder steegje de ganse nacht te verlichten, alsook verlichting op kerken en monumenten.
 • Piet van Helsing

  3 maanden geleden
  Ledlampen verbruiken toch bijna niets? of toch niet?
 • Marga Printemps

  3 maanden geleden
  Nu pas?!.
 1. Na Israëlische aanval op Gaza waarbij 31 doden vielen: 
Egypte meldt mogelijk bestand vanaf vanavond
  Update

  Na Israëli­sche aanval op Gaza waarbij 31 doden vielen: Egypte meldt mogelijk bestand vanaf vanavond

  Israël stemt in met een bestand om de wapens in de Gazastrook te laten rusten. Het bestand is voorgesteld door Egyptische bemiddelaars. Dat meldt een veiligheidsbron. Het is nu nog wachten op een Palestijnse reactie. “Aan Israëlische kant heeft men de wapenstilstand aanvaard”, zei een Egyptische ambtenaar, zonder details te geven over het tijdschema voor de wapenstilstand. De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over het geweld in de Gazastrook
 2. 32 doden waaronder zes kinderen in Gazastrook melden Palestijnse autoriteiten, ook luchtalarm en ontploffingen in Jeruzalem
  Play

  32 doden waaronder zes kinderen in Gazastrook melden Palestijn­se autoritei­ten, ook luchtalarm en ontploffin­gen in Jeruzalem

  Sinds het begin van de recentste escalatie, vrijdag, tussen Israël en de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) zijn op de Gazastrook al 32 mensen, onder wie zes kinderen, omgekomen. Dat meldt het ministerie van Gezondheid in de Palestijnse enclave zondagochtend. In Jeruzalem was dan weer het luchtalarm voor het eerst te horen sinds de start van de Israëlische operatie in Gaza.
 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.