EPA
Volledig scherm
© EPA

Duitse SPD-leden zeggen ja tegen coalitie met Merkel

De Duitse sociaaldemocratische SPD kan verder gaan met Angela Merkel. Een meerderheid van 66,02 procent van de partijleden die hun stem hebben uitgebracht, gaf groen licht voor een nieuwe regeringscoalitie met de christendemocratische CDU/CSU. 

89 reacties

 • karel kockx

  4 jaar geleden
  Beste Willy mensen zijn niet alleen gelukkig met economische groei of minder werkloosheid, er spelen nog veel andere factoren, mensen hebben nood aan eigenheid of een samenleving die van hen is en die niet afbrokkelt, juist dit laat mensen een afkeer hebben van dingen die nu gebeuren. Mensen zijn niet alleen consumenten maar hebben ook een innerlijk leven.
 • guido Bervoets

  4 jaar geleden
  Ik kan enigszins begrijpen dat Merkel niet goed scoort bij extreemrechts: zij zorgt voor stabiliteit, rust, economische groei en gelooft in een sterke Europese Unie. Zij is geen raciste, schoffeert niemand, is niet controversieel, start geen handelsoorlogen, neemt geen extreme maatregelen, sluit geen grenzen en is met niks te vergelijken met Poetin, Duterte, Kim Jong-Un en Donald J. Trump.
 • Steve Renard

  4 jaar geleden
  Dat ze in Duitsland aan de macht blijft is een spijtig probleem voor Duitsland . Maar dat ze heel Europa in haar greep houdt en ons in de haar waanzin blijft meesleuren is tergend en zeer zorgwekkend.
 • willy mullie

  4 jaar geleden
  Beste Anne Callebaut, Wat bedoel je? Nog eens 4 jaar economische groei en lage werkloosheid is de dood voor Duitsland?
 • Karel Van Geel

  4 jaar geleden
  Dat de socialisten hun eigen moeder zouden verkopen om aan de macht te komen is alom bekend. Gelukkig zal dit sprookje met heks Merkel deze keer niet lang duren.
 1. Voorzitter jongerenafdeling SPD ontgoocheld over stemming coalitie, opluchting bij Merkel

  Voorzitter jongerenaf­de­ling SPD ontgoo­cheld over stemming coalitie, opluchting bij Merkel

  Kevin Kühnert, de voorzitter van de jongerenafdeling van de Duitse sociaaldemocratische partij SPD (Jusos), is ontgoocheld over het resultaat van de keuze van de partijleden om in zee te gaan met de CDU/CSU voor de vorming van een nieuwe grote coalitie in Duitsland. Dat zegt hij op Twitter. Annegret Kramp-Karrenbauer, secretaris-generaal van de conservatieve partij CDU, is dan weer opgelucht.