De Duitse toenmalig kanselier Gerhard Schroeder (SPD) omhelst de Russische president Poetin in Hanover. Beeld uit 2004.
Volledig scherm
De Duitse toenmalig kanselier Gerhard Schroeder (SPD) omhelst de Russische president Poetin in Hanover. Beeld uit 2004. © BELGAIMAGE

Duitse sociaaldemocraten besluiten of oud-kanselier Schröder uit partij wordt gezet

Een commissie van de Duitse Sociaaldemocratische Partij (SPD) moet besluiten of oud-kanselier Gerhard Schröder nog lid mag blijven. Schröder ligt onder vuur door zijn band met de Russische president Vladimir Poetin en moet vandaag en morgen voor de commissie verschijnen om zich te verantwoorden.

  1. Hoe een Duitse bondskanselier zijn vader aan de Russen verloor, maar toch zijn ziel aan Poetin verkocht
    PREMIUM

    Hoe een Duitse bondskanse­lier zijn vader aan de Russen verloor, maar toch zijn ziel aan Poetin verkocht

    Duitsland blijft op de rem staan over een importverbod van Russisch gas. Begrijpelijk. Want als die toevoer stopt, dan zitten onze oosterburen in de kou. Dat het land niet zonder Russisch aardgas kan, is in grote mate aan Gerhard Schröder (77) te wijten. Die legde als bondskanselier al zijn gewicht in de schaal om nieuwe pijplijnen te bouwen, werd beste vriendjes met Vladimir Poetin en breidde zijn gezin zelfs uit met Russische adoptiekinderen. Duitsland schaamt zich nu voor hem. Maar dat kan ‘Gas-Gerd’, die nochtans zijn eigen vader aan de Russen verloor, maar weinig schelen.