Olaf Scholz, de SPD-kandidaat voor het ambt van bondskanselier in Duitsland.
Volledig scherm
Olaf Scholz, de SPD-kandidaat voor het ambt van bondskanselier in Duitsland. © EPA

Duitse sociaaldemocraat Scholz belooft meer geld voor defensie

Olaf Scholz, de SPD-kandidaat voor het ambt van bondskanselier in Duitsland, wil meer geld vrijmaken voor defensie. In het slotdebat in de aanloop naar de Duitse verkiezingen zei de sociaaldemocraat dat een sterk, soeverein Europa het belangrijkste doel van het Duitse buitenlandse beleid is en dat daarbij ook de samenwerking met de NAVO en de Verenigde Staten telt.

 1. Sociaaldemocraat Scholz wint ook laatste televisiedebat voor Duitse verkiezingen

  Sociaalde­mo­craat Scholz wint ook laatste televisie­de­bat voor Duitse verkiezin­gen

  Olaf Scholz, de bondskanselierskandidaat van de sociaaldemocraten (SPD), heeft volgens televisiekijkers in Duitsland zondagavond ook het derde debat tussen de bondskanselierskandidaten in de aanloop naar de verkiezingen op 26 september gewonnen. Het was het laatste debat tussen de drie belangrijkste kandidaten voor de verkiezingen, over precies een week. Olaf Scholz won volgens de kijkers ook de eerste twee televisiedebatten.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.