Een pistenbully is een voertuig op rupsbanden dat gebruikt wordt om skipistes te egaliseren en de kwaliteit van de sneeuw te vergroten. In wintersportgebieden worden ze dagelijks ingezet om de pistes te onderhouden.
Volledig scherm
Een pistenbully is een voertuig op rupsbanden dat gebruikt wordt om skipistes te egaliseren en de kwaliteit van de sneeuw te vergroten. In wintersportgebieden worden ze dagelijks ingezet om de pistes te onderhouden. © REUTERS

Duitse snowboardster (29) verongelukt voor ogen partner bij botsing met pistenbully in Oostenrijk

In het Oostenrijkse Zillertal is een 29-jarige Duitse snowboardster om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. De vrouw botste als snowboardend tegen een zogenaamde pistenbully, kwam gedeeltelijk onder het voertuig terecht, en raakte daarbij zwaargewond aan het hoofd. Voor de ogen van haar partner stierf de jonge vrouw op 2.000 meter hoogte.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Grote stap: Australië blokkeert voor het eerst bouw van nieuwe steenkoolmijn, om Great Barrier Reef te beschermen

  Grote stap: Australië blokkeert voor het eerst bouw van nieuwe steenkool­mijn, om Great Barrier Reef te beschermen

  Voor het eerst heeft Australië de komst van een koolmijn geblokkeerd. Het land beroept zich daarvoor op milieuwetten. De koolmijn zou op amper tien kilometer van het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld, komen. Volgens de Australische minister van Milieu Tanya Plibersek houdt het project een te groot risico in voor het beroemde koraalrif, dat al heel kwetsbaar is.