Luchthaven Frankfurt.
Volledig scherm
Luchthaven Frankfurt. © Frank Rumpenhorst/dpa

Duitse regering wil vanaf zondag strengere testplicht reizigers

De Duitse regering wil voorkomen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus verspreiden. Ze hoopt dat met een uitbreiding van de verplichtingen voor coronatesten te bewerkstelligen.

2 reacties

 • Regina Blanckaert

  2 maanden geleden
  Studie in us heeft aangetoond dat ook gevaccineerden evenveel virus,deltavariant ,verspreiden als niet gevaccineerden,dus ofwel testen voor iedereen of voor niemand,maar daar moeten ze nog eerst achter zien te komen zo slim zijn ze nog niet
 • Olivier Paquay

  2 maanden geleden
  Als je echt wil vermijden dat er besmette mensen binnekomen, dan moet je iedereen testen. Het is inmiddels goed geweten dat ook gevaccineerden besmet kunnen zijn en het virus kunnen overdragen. Wellicht wordt het wel moeilijk om dat in te voeren, want een deel van de bevolking heeft zich net laten vaccineren om van al het gedoe af te zijn. Nu mag je dat nog niet zeggen, binnen een paar weken wordt dat normale informatie.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaanse gezondheidsdienst schetst alarmerend beeld van deltavariant

  "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaan­se gezond­heids­dienst schetst alarmerend beeld van deltavari­ant

  De deltavariant van het coronavirus is extreem besmettelijk, gevaccineerde mensen die het virus toch nog oplopen kunnen het even makkelijk doorgeven als niet-gevaccineerde mensen en alles lijkt erop te wijzen dat het ziekteverloop bij delta een stuk ernstiger is. Dat staat te lezen in een intern document van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat de krant ‘The Washington Post’ kon inkijken. “Dit is een andere oorlog”, klinkt het.