Luchthaven Frankfurt.
Volledig scherm
Luchthaven Frankfurt. © Frank Rumpenhorst/dpa

Duitse regering wil vanaf zondag strengere testplicht reizigers

De Duitse regering wil voorkomen dat terugkerende vakantiegangers het coronavirus verspreiden. Ze hoopt dat met een uitbreiding van de verplichtingen voor coronatesten te bewerkstelligen.

2 reacties

 • Regina Blanckaert

  1 jaar geleden
  Studie in us heeft aangetoond dat ook gevaccineerden evenveel virus,deltavariant ,verspreiden als niet gevaccineerden,dus ofwel testen voor iedereen of voor niemand,maar daar moeten ze nog eerst achter zien te komen zo slim zijn ze nog niet
 • Olivier Paquay

  1 jaar geleden
  Als je echt wil vermijden dat er besmette mensen binnekomen, dan moet je iedereen testen. Het is inmiddels goed geweten dat ook gevaccineerden besmet kunnen zijn en het virus kunnen overdragen. Wellicht wordt het wel moeilijk om dat in te voeren, want een deel van de bevolking heeft zich net laten vaccineren om van al het gedoe af te zijn. Nu mag je dat nog niet zeggen, binnen een paar weken wordt dat normale informatie.
 1. Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebreide handleiding over hoe Russen kunnen deserteren

  Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebrei­de handlei­ding over hoe Russen kunnen deserteren

  Eerder deze week deed de Oekraïense president Volodymyr Zelensky al een oproep aan Russische burgers om zich te verzetten tegen de mobilisatie die woensdag door het Kremlin werd afgekondigd. “Protesteer! Vecht! Vlucht! Of geef je over aan het Oekraïense leger”, klonk het onder meer in zijn toespraak. Voor die laatste optie hebben Oekraïners de afgelopen dagen een opmerkelijk middel ingezet. Zo verspreiden ze kaartjes met een ‘handleiding’ voor Russen die de wapens willen neerleggen.
 2. "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaanse gezondheidsdienst schetst alarmerend beeld van deltavariant

  "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaan­se gezond­heids­dienst schetst alarmerend beeld van deltavari­ant

  De deltavariant van het coronavirus is extreem besmettelijk, gevaccineerde mensen die het virus toch nog oplopen kunnen het even makkelijk doorgeven als niet-gevaccineerde mensen en alles lijkt erop te wijzen dat het ziekteverloop bij delta een stuk ernstiger is. Dat staat te lezen in een intern document van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat de krant ‘The Washington Post’ kon inkijken. “Dit is een andere oorlog”, klinkt het.