Mensen staan in de rij om gevaccineerd te worden in Berlijn.
Volledig scherm
Mensen staan in de rij om gevaccineerd te worden in Berlijn. © AP

Duitse regering wil 'lockdown light' vanaf 28 december

De Duitse regering wil vanaf 28 december een 'lockdown light' instellen. Volgens Duitse media betekent dit dat alle nachtclubs en discotheken dichtgaan en er ook verdergaande beperkingen komen voor gevaccineerde en van Covid-19 genezen mensen. De regels moeten nog worden goedgekeurd door de premiers van de deelstaten.

9 reacties

 • Marjan Frankie

  5 maanden geleden
  dat ze doen en laten wat ze willen zolang wij volgen zijn ze content ook al haalt het allemaal niet veel uit, behalve dan de werkdruk in de ziekenhuizen lager houden Prik 4 is al in de maak en nummertje 5 is niet ver Af het zelfde met de 4de en 5de golf en ze blijven komen, want een circus toch
 • Jan Gijsen

  5 maanden geleden
  Zonder een extreme lockdown , zullen de besmettingen en daarbijbehorende zieken zo snel exploderen dat de voedselketen stilvalt. Bedrijven met 30 proc zieken gaan dicht. Mensen zullen van hongersnood omkomen. Het is hun eigen keuze en misschien een goede...
 • Gertie Daerden

  5 maanden geleden
  Ik citeer Sam Brokken, ex-onderzoeker gezondheidswetenschappen PXL: "Geniet van uw vrijheid, want met kerstmis zit weer alles op slot " Tja, en wie heeft er nu gelijk? Maar de man werd wel ontslagen en weggezet als "complotdenker" Want de waarheid zeggen is tegenwoordig helemaal verboden !!
 • Gerda Haubourdyn

  5 maanden geleden
  Dan komen ze hier shoppen en eten. Nu zijn het de Nederlanders. En binnenkort ligt dit landje weer op zijn gat. Gaan ze weer roepen dat de cijfers stijgen. Maar lockdown kan niet meer de sollen zijn op. Somers deelt kwistig geld uit, en Kitir doet ook haar best. Maar in Pepinster zitten ze in de kou. Schaam je VIVALDI.
 • Peter Rouchet

  5 maanden geleden
  Net prik Drie gehad! Mijn vrijheid nemen ze deze maal niet meer af!
 1. Gondel van attractie in Sprookjesbos Valkenburg breekt af: “Ik hoorde een klap en hoop gegil”
  Play

  Gondel van attractie in Sprookjes­bos Valkenburg breekt af: “Ik hoorde een klap en hoop gegil”

  In het Nederlandse Valkenburg is een karretje van een attractie in het Sprookjesbos afgebroken en gevallen. Er zat een gezin in van twee volwassenen en twee kinderen. De twee volwassenen en een van de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, maar hun toestand wordt omschreven als stabiel. Een woordvoerder noemde het waarschijnlijk dat het andere kind is meegegaan naar het ziekenhuis.
 1. Nieuw DNA-onderzoek onthult geheimen over inwoners van Pompeii: “Deze man was te ziek om te vluchten van vulkaanuitbarsting”

  Nieuw DNA-onderzoek onthult geheimen over inwoners van Pompeii: “Deze man was te ziek om te vluchten van vulkaanuit­bar­sting”

  Wetenschappers hebben nieuwe “genetische geheimen” onthuld na onderzoek van de stoffelijke resten van inwoners van de Romeinse stad Pompeii, die in 79 na Christus met as werd bedekt na de uitbarsting van de Vesuvius. Het gaat meer bepaald om het DNA uit de beenderen van een man en een vrouw, die reeds in 1933 werden opgegraven. Het is de eerste keer dat een volledige reeks genetisch materiaal, of een ‘genoom’, van een Pompeijaan wordt ontcijferd. Daarmee hebben de wetenschappers een mysterie van maar liefst 90 jaar kunnen oplossen. Zo blijkt nu dat de twee slachtoffers niet probeerden te vluchten tijdens de uitbarsting omdat de man daarvoor te ziek was.