Voormalige bondskanselier Gerhard Schroeder (SPD) samen met Vladimir Putin in Hanover in 2004.
Volledig scherm
Voormalige bondskanselier Gerhard Schroeder (SPD) samen met Vladimir Putin in Hanover in 2004. © BELGAIMAGE

Duitse regering wil bijzondere privileges voormalig bondskanselier Schröder opheffen door aanhoudende banden met Rusland

De Duitse regeringscoalitie wil de bijzondere rechten van oud-bondskanselier Gerhard Schröder drastisch inperken. De sociaal-democratische politicus verliest zijn kantoor en zijn personeel door banden met onder meer Gazprom. Daarnaast heeft hij de Russische invasie ook nog niet veroordeeld.

 1. Politiechef neemt ontslag uit gemeenteraad na bloedbad op school Texas: “Beste beslissing voor Uvalde”
  UPDATE

  Politie­chef neemt ontslag uit gemeente­raad na bloedbad op school Texas: “Beste beslissing voor Uvalde”

  Meer dan een maand na het bloedbad op een basisschool in Texas waarbij 21 doden vielen, is de verantwoordelijk politiechef opgestapt als gemeenteraadslid. Dat melden diverse media. “Ik denk dat dit de beste beslissing is voor Uvalde”, aldus politiechef Pete Arredondo in de lokale krant ‘Uvalde Leader News’. Ruim een week geleden werd Arredondo als politiechef al met betaald verlof naar huis gestuurd.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?