Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer en bondskanselier Merkel verschillen van mening over het te voeren migratiebeleid.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer en bondskanselier Merkel verschillen van mening over het te voeren migratiebeleid. © AFP

Duitse regering wankelt na ultimatum aan Merkel: "Het eindspel is ingezet"

De Beierse zusterpartij (CSU) van Merkel wil asielzoekers aan de grens tegenhouden. Maar Merkel zegt "njet" en ijvert voor een Europese oplossing. Het conflict zorgt voor een ongeziene tweespalt binnen de 'Union' (CSU/CDU) en dreigt de regering aan het wankelen te brengen. De CSU heeft Merkel voor een ultimatum gesteld. "Het eindspel van de geloofwaardigheid is ingezet. We moeten nu de fouten uit 2015 rechtzetten", klink het fel.

154 reacties

 • Johan Emmers

  3 jaar geleden
  Dit is gewoon een slecht toneelstukje. Seehofer wint de sympathie vd bevolking door te doen alsof hij een strenger beleid wil, Merkel komt binnen 2 weken zogezegd met een Europese oplossing en voilà, iedereen wint. De coalitie blijft bestaan en de burgers zijn weer gesust. En wat is er veranderd ? Niets, helemaal niets. Puur boerenbedrog !
 • Robert Van Garderen

  3 jaar geleden
  Eind signaal voor het Europarlement? Graag dan. Samenwerken prima maar geen centrale bende idioten die de boel verknoeien.
 • Els Vervoort

  3 jaar geleden
  Merkel ijvert voor een Europese oplossing? Met haar uitspraak "wir schaffen das" heeft ze nochtans Europa buiten spel gezet. Of hoe men koud en warm kan blazen terzelvertijd. Zij voelt zich oppermachtig en bewijst met haar uitspraak geen enkel respect te hebben voor andere landen. Maar goed, de demografie van Duitsland moet opgekrikt worden met migranten omdat de eigen bevolking geen tijd meer krijgt om kinderen te krijgen omwille van arbeidsdruk. Alles voor de winst en economie.
 • Edmond Vermoet

  3 jaar geleden
  Oplossing is, de lonen laten stijgen in de landen waar de vluchtelingen vandaankomen
 • Argia Kartuizer

  3 jaar geleden
  De EU heeft in de huidige vorm geen enkele bestaansreden, te veel ambtenaren, te log, te veel lobbyisten en vooral te veel afgedankte politici die even in al hun onbekwaamheid nog wat komen graaien ten koste van alles en nog wat.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen