Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU) met haar vicepremier Olaf Scholz (SPD).
Volledig scherm
Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU) met haar vicepremier Olaf Scholz (SPD). © AFP

Duitse regering na nachtelijke onderhandelingen eens over klimaatpakket: brede CO2-heffing vanaf 2021, vliegreizen duurder, treintickets goedkoper

Duitsland gaat in de nieuwe klimaatplannen een CO2-heffing op benzine, diesel, stookolie en aardgas invoeren. Dat is een van de uitkomsten van een een nachtelijke marathonvergadering van meer dan 16 uur van de Duitse regeringspartijen CDU van bondskanselier Angela Merkel en de SPD van vicepremier Olaf Scholz. De CO2-belasting wordt vanaf 2021 gefaseerd ingevoerd.

 1. 15.000 mensen op klimaatmars Brussel: "Dit is gewoon seizoen twee van Youth for Climate”
  Binnenland

  15.000 mensen op klimaat­mars Brussel: "Dit is gewoon seizoen twee van Youth for Climate”

  Het klimaatprotest is sinds vandaag officieel terug. De derde wereldwijde staking voor het klimaat bracht 15.000 betogers op de been in Brussel. Boegbeeld Anuna De Wever liet weten dat de klimaatspijbelaars voortaan opnieuw maandelijks marsen zullen organiseren. Ook Kyra Gantois, die na wrevel uit de kerngroep Youth For Climate stapte, was er vandaag bij. Wereldwijd vinden vandaag, na een oproep van Greta Thunberg, meer dan 5.000 evenementen plaats om actie te voeren voor het klimaat. Het hoogtepunt is een betoging in New York. Daar worden meer dan een miljoen leerlingen verwacht van 1.800 scholen die klimaatspijbelen toestonden.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”