Aleksej Navalny
Volledig scherm
Aleksej Navalny © AP

Duitse regering: “Bewijs dat Navalny werd vergiftigd met zenuwgas novitsjok”

Er is “ondubbelzinnig bewijs” dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalni is vergiftigd met een zenuwgas uit de novitsjok-groep. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse regering verklaard. Volgens het Berlijnse Charité-ziekenhuis waar hij behandeld wordt, is de toestand van Russische oppositieleider nog steeds ernstig, maar zijn symptomen verminderen wel. 

13 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Dat is de manier van politiek bedrijven in deze tijden door zelfs grote wereldleiders.
 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Gust en Paul, voor jullie oorlogspropaganda, voor de rest van de wereld harde realiteit. Rusland heeft zich altijd al gespecialiseerd in gif.
 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  Toch eigenaardig dat er nog steeds geen enkele duitse dokter een verklaring heeft afgelegd voor de camera. Met de gebeurtenissen in Wit Rusland opde achtergrond kan ik me niet dat Rusland er baat bij had om nu Navalny te vergiftigen. Het is natuurlijk wel het ideale moment om Rusland verder te discrediet te brengen.
 • Ray Van gucht

  1 jaar geleden
  En nu zitten de Russen in wit Rusland , soldaten zonder emblemen .de groene mannetjes !
 • Marc Boudewijn

  1 jaar geleden
  Gust Trentels en Paul De Mol de medische wereld is in dat opzicht veel verbeterd tegenover vroeger. Vroeger gebruikte de Russen novitsjok veel om hun tegenstanders uit de weg te ruimen en waren er geen medicatie omdat tegen te gaan of te vertragen, dat is vandaag de dag wel anders. Als Navalny nog enkele dagen in Olm had verbleven zou hij overleden zijn. En met welke reden zouden jullie dan afgekomen zijn? Navalny is een tegenstander van Poetin en deze ruimt alles uit de weg.
 1. Video toont onrust aan restaurant in Utrecht vanwege negeren coronacheck, gemeente grijpt in en vervangt sloten van de zaak
  Play
  22

  Video toont onrust aan restaurant in Utrecht vanwege negeren corona­check, gemeente grijpt in en vervangt sloten van de zaak

  De Nederlandse gemeente Utrecht heeft de sloten vervangen van restaurant ‘Waku Waku’ in de stad, nadat de uitbater weigerde om de CoronaCheck-app (het Nederlandse Covid Safe Ticket, red.) bij bezoekers te controleren. Het restaurant zou normaal om 13.00 uur openen, maar dat gaat nu niet. Gisteren was het nog erg onrustig aan de zaak. Ook nu zijn er veel belangstellenden aanwezig in de buurt, agenten en andere handhavers zijn ter plaatse om de boel rustig te houden.