dpa
Volledig scherm
© dpa

Duitse rechter verbiedt eerste trajectcontrole van het land

De eerste trajectcontrole van Duitsland heeft maar kort geld opgeleverd. Een rechter uit Hannover noemde het meetsysteem deze week onrechtmatig. Het systeem op de B6 in Laatzen bij Hannover is door de uitspraak van de rechter met onmiddellijke ingang uitgezet. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kan nog wel in beroep gaan.

64 reacties

 • Gaston Foubert

  4 jaar geleden
  Ik hou me altijd aan de opgegeven snelheid en kom nooit te laat; hoe zou dat komen? Trajectcontrole vind ik persoonlijk beter dan flitscamera's anders gaat men op de rem staan en eens voorbij weer volle gas.
 • Geert Tamsyn

  4 jaar geleden
  Els Pauwels, de hoeveelheid is juist een goede zaak, hoe meer verkeer, hoe lager de snelheid. Enkel op plaatsen en tijdstippen waar er weinig verkeer is, kunnen gevaarlijk hoge snelheden gehaald worden.
 • Els Pauwels

  4 jaar geleden
  Ben Strubbe niet de snelheid maar de hoeveelheid is het probleem. Waar houdt dit op? binnen 10 jaar rijden er waarschijnlijk nog 30 % meer auto's rond, wat gaan ze dan doen? een zone 10 maken ?
 • Ben Strubbe

  4 jaar geleden
  Het sprookje dat snel rijden geen risico vormt mag wel een keer doorprikt worden. Sommigen schijnen te vergeten dat er 'ooit toen er nog 60 km/uur mocht worden gereden aan een school', er toen ook aanzienlijk minder auto's rondreden. Het verkeer is een stuk drukker geworden. Snelheidsovertredingen mogen voor mijn part vertienvoudigd worden.
 • Kris Vansevenant

  4 jaar geleden
  30 jaar geleden mocht men aan 60km\U aan een school passeren. Nu heeft men trajectcontroles ingevoerd en op ongeveer hetzelfde moment de snelheid verlaagd naar 70km\u op grote wegen, zelfs waar in de verste verte geen huis te zien is. Dit heeft niets met veiligheid te zien, wel met inkomsten.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Hoofd Russische staatszender geeft plots toe dat Russen zich tot in hoogste kringen zorgen maken om oorlog te verliezen en berecht te worden voor oorlogsmisdaden
  Play

  Hoofd Russische staatszen­der geeft plots toe dat Russen zich tot in hoogste kringen zorgen maken om oorlog te verliezen en berecht te worden voor oorlogsmis­da­den

  Het hoofd van de Russische staatstelevisiezender RT heeft een opmerkelijke passage gemaakt tijdens de talkshow van Vladimir Solovyov op bevriende staatszender ‘Rusland-1'. Margarita Simonyan liet - met duidelijk misprijzen wel - verstaan dat een aantal van haar landgenoten, tot in de hoogste kringen toe, zich zorgen beginnen te maken dat Rusland de oorlog in Oekraïne wel eens zou kunnen verliezen en dat ze de rekening gepresenteerd zullen krijgen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag.
 1. Kempenaars massaal op de bon door nieuwe trajectcontrole richting Sint-Lenaarts

  Kempenaars massaal op de bon door nieuwe trajectcon­tro­le richting Sint-Le­naarts

  De nieuwe trajectcontroles in de Bevrijdingsstraat en de Hoogstraatsebaan in Sint-Lenaarts hebben de eerste maand dat ze in werking zijn niet minder dan 4.629 pv’s opgeleverd. Sommige bestuurders verklaren op sociale media zelfs dat ze tot zes pv’s of meer al hebben aangekregen. “De snelheid is daar altijd 70 geweest. Dat er zoveel pv’s zijn, is een teken dat het nodig was.” Ook de trajectcontrole op de Kampweg leverde op twee dagen tijd al 170 inbreuken op.