De Duitse president Frank-Walter Steinmeier
Volledig scherm
De Duitse president Frank-Walter Steinmeier © Bernd von Jutrczenka/dpa

Duitse president geeft voor het eerst toe: "Mijn vasthouden aan Nord Stream 2 was een duidelijke fout”

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft voor het eerst toegegeven dat er op het beleid ten aanzien van Rusland het nodige viel aan te merken. Hij gaf toe dat is vastgeklampt aan "brugverbindingen" waarin Rusland al niet meer geloofde en waarvoor partners van Duitsland uitdrukkelijk hadden gewaarschuwd.

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Europese Commissie geeft kritiek op passage over elektrische wagens in Amerikaans klimaatpakket

  Europese Commissie geeft kritiek op passage over elektri­sche wagens in Amerikaans klimaatpak­ket

  De Europese Commissie heeft kritiek geuit op een passage in het nieuwe pakket met maatregelen voor klimaat en sociale zaken dat de VS neemt. Het gaat om de fiscale voordelen die voorzien worden voor kopers van elektrische auto's. Die voordelen worden enkel toegekend wanneer een bepaald deel van de batterijonderdelen uit de VS komt. "De Europese Unie maakt zich grote zorgen over deze mogelijke nieuwe trans-Atlantische handelsbelemmering die de VS momenteel aan het bespreken zijn", aldus een woordvoerster van de Europese Commissie in Brussel.
 3. “Russen houden 100-tal medewerkers van kerncentrale Zaporizja gegijzeld”

  “Russen houden 100-tal medewer­kers van kerncentra­le Zaporizja gegijzeld”

  Russische troepen die de Oekraïense kerncentrale Zaporizja bezetten, bereiden zich voor om ze te verbinden met de Krim, het schiereiland dat in 2014 door Moskou werd geannexeerd. Het gevolg is dat de Russen, volgens de Oekraïense exploitant Energoatom, schade toebrengen aan de kerncentrale door de stroomopwekking om te leiden. De Russische militairen houden momenteel zo’n 100 Oekraïense personeelsleden gevangen op de site, zegt Petro Kotin, voorzitter van Energoatom.
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Hoe is het zo verkeerd kunnen lopen met Rusland? Herman Van Rompuy, Willy Claes en Karel De Gucht zoeken het antwoord: “Poetin heeft altijd van nieuw stalinistisch rijk gedroomd”
  PREMIUM

  Hoe is het zo verkeerd kunnen lopen met Rusland? Herman Van Rompuy, Willy Claes en Karel De Gucht zoeken het antwoord: “Poetin heeft altijd van nieuw stalinis­tisch rijk gedroomd”

  “Een kwade genius”, volgens Karel De Gucht. “Een stalinistische KGB-er”, stelt Willy Claes. “Volkomen onbetrouwbaar”, aldus Herman Van Rompuy. Nee, de drie Belgische tenoren van de buitenlandpolitiek gooien allesbehalve met bloemetjes naar Vladimir Poetin. “Hoe zwaarder zijn Rusland nu financieel gestraft wordt, hoe beter.” Al had het misschien nooit zo ver hoeven te komen: “Na de Krim-annexatie in 2014 hadden we strenger moeten zijn”, meent Claes.