Minister Heiko Maas van Buitenlandse Zaken
Volledig scherm
Minister Heiko Maas van Buitenlandse Zaken © AP

Duitse politiek kibbelt over versoepelingen voor gevaccineerden: “Ingeënte personen moeten hun ‘grondrechten’ opnieuw kunnen uitoefenen”

De Duitse politiek ruziet over versoepelingen voor mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus. Een voorstel van een minister om voor gevaccineerden de coronabeperkingen te verlichten, oogstte meteen vernietigende kritiek.

11 reacties

 • piet devlieger

  3 maanden geleden
  Volgens minister Heiko Maas hebben diegenen die niet ingeënt zijn dus geen grondrechten meer. Misschien kan hij die niet-gevaccineerden verplichten een ster op hun kledij te naaien zodat ze duidelijk te onderscheiden zijn van de anderen. Het lijkt wel alsof de geschiedenis zich begint te herhalen.
 • Nils De Vriendt

  3 maanden geleden
  Wie gaat er die zaken openhouden? De mensen uit de zorg en de rusthuisbewoners? Of de risicopatienten? De gewone mens in ieder geval niet want die is nog niet gevacineerd.
 • Frans Peeters

  3 maanden geleden
  het rijk van de vrijheid, maar als deze mensen wel besmet worden zoals er verschillende gevallen al zijn moeten de virologen en politiekers hun C4 krijgen
 • bob jansens

  3 maanden geleden
  als gevaccineerden meer vrijheid krijgen, hoe zit het dan met mensen die covid gehad hebben (en antilichamen hebben)?
 • Harry Siebens

  3 maanden geleden
  Denk nu toch niet dat er ook maar één versoepeling komt na de spuit, als je nog in sinterklaas gelooft dan zit je heir wel goed!!!!
 1. Bijna 67.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Bijna 67.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Het geld stroomt binnen voor een crowdfundingactie voor de negen zogenoemde ‘kinderen van Ruinerwold’. Na de eerste dag was om even voor middernacht al bijna 67.000 euro binnengekomen. Het geld gaat naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68), die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam in Nederland aan het rollen toen een van hen wegliep in oktober 2019.
 2. Armin Laschet verkozen tot nieuwe voorzitter van partij bondskanselier Angela Merkel

  Armin Laschet verkozen tot nieuwe voorzitter van partij bondskanse­lier Angela Merkel

  Armin Laschet wordt de nieuwe leider van de Duitse christendemocraten, de partij van bondskanselier Angela Merkel. De centrumkandidaat, die vandaag nog premier is van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, kreeg zaterdag tijdens een online partijcongres de steun van een meerderheid van de ruim 1.000 partijafgevaardigden. Of de nieuwe CDU-leider tegelijk de kandidaat-kanselier wordt, is echter nog geen uitgemaakte zaak, maar Laschet zit nu alvast in poleposition.
 3. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"