EPA
Volledig scherm
© EPA

“Duitse politie valt binnen in woningen AfD-politici na verontrustende Telegram-chats”

De Duitse politie is dinsdag binnengevallen in de huizen van twee politici van de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD). Dat meldt het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’. De huiszoekingen maken deel uit van een onderzoek naar berichten in een Telegram-chatgroep waarin wordt opgeroepen tot een revolutie en burgeroorlog.

 1. EU-lidstaten sluiten akkoord over nieuw asiel- en migratiebeleid, De Sutter: “Duidelijk geïnspireerd door extreemrechts”
  UPDATE

  EU-lidstaten sluiten akkoord over nieuw asiel- en migratiebe­leid, De Sutter: “Duidelijk geïnspi­reerd door extreem­rechts”

  Na onderhandelingen die jarenlang hebben aangesleept, hebben de lidstaten van de Europese Unie donderdagavond een akkoord gesloten over een nieuw asiel- en migratiebeheersysteem. Staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) reageert opgetogen, maar oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang keuren het akkoord fors af. Ook vicepremier Petra De Sutter van regeringspartij Groen is ontevreden: “Dit is een akkoord dat duidelijk geïnspireerd wordt door het antimigratiediscours van extreemrechts.” Hongarije — dat tegen het akkoord stemde — noemt de deal “onaanvaardbaar”.
 2. Water als oorlogswapen. Krijgskundige Luc De Vos: “Aan de militaire school is ‘overstromen’ niet voor niets een dikke cursus”
  PREMIUM

  Water als oorlogswa­pen. Krijgskun­di­ge Luc De Vos: “Aan de militaire school is ‘overstro­men’ niet voor niets een dikke cursus”

  De verwoesting van de Kakhovka-dam aan het front in Oekraïne is slechts het recentste voorbeeld van hoe water als oorlogswapen kan dienen. Van de oude Grieken die bronnen vergiftigden, over de doelbewuste overstroming van de IJzervlakte tot het bombarderen van bronnen door Islamitische Staat: de militaire macht van water valt niet te onderschatten. “Aan de militaire school is ‘overstromen’ niet voor niets een dikke cursus”, stelt professor-emeritus krijgsgeschiedenis Luc De Vos.