De 2500 jaar oude helm die de kunstsmokkelaar meevoerde. De helm is tussen de 50.000 en 100.000 euro waard.
Volledig scherm
De 2500 jaar oude helm die de kunstsmokkelaar meevoerde. De helm is tussen de 50.000 en 100.000 euro waard. © Lino Mirgeler/dpa

Duitse politie stopt man die kunst naar België wilde smokkelen

De Duitse politie heeft in München een Italiaanse 77-jarige kunstsmokkelaar op heterdaad betrapt toen hij een waardevolle 2500 jaar oude Korinthische bronzen helm vervoerde. Dat meldt het openbaar ministerie. De man wordt er al langer van verdacht illegaal kunst naar België te smokkelen, via München, om die dan op de internationale kunstmarkt aan te bieden.

2 reacties

 • Dirk Van Brussel

  3 jaar geleden
  Neen Marc Linden, als U schilderijen over de grens brengt moet U de herkomst kunnen bewijzen (zelf meegemaakt) aankoopbewijs ed. Dit om kunstroof tegen te gaan. En wat dat vrij verkeer betreft ook geld vanaf €10000 moet U aangeven en bewijzen waar het vandaan komt (ook meegemaakt).
 • Marc LInden

  3 jaar geleden
  valt dat niet onder vrij verkeer van goederen. wie heeft er een bewijs van wat hij koopt op een beurs? moet eiser niet bewijzen dat het van hem is in plaats van bewijs van eigendom te vorderen?
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Bezorgdheid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbevestigd gerucht”
  Play

  Bezorgd­heid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbeves­tigd gerucht”

  De vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne is toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. De trein wordt in verband gebracht met het vervoer van gespecialiseerde militaire apparatuur, met name een afdeling van het Russische leger die zich bezighoudt met kernwapens. Dat melden verschillende internationale media. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers beschouwt de nucleaire trein voorlopig nog als een onbevestigd gerucht, maar duidt wel op een mogelijke nucleaire test op de Zwarte Zee.