Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Duitse politie opent onderzoek naar vergiftigingsverschijnselen op universiteitscampus

De politie van Darmstadt, in het zuidwesten van Duitsland, is een onderzoek gestart nadat zeven mensen maandag op de campus van de technische universiteit (TU) vergiftigingsverschijnselen vertoonden. Ze voelden zich onwel en hun vingers en tenen verkleurden. Ze werden behandeld in het ziekenhuis, één student bevond zich maandag in kritieke toestand.

 1. Nederlands meteorologisch instituut waarschuwt voor snellere stijging van zeespiegel

  Nederlands meteorolo­gisch instituut waarschuwt voor snellere stijging van zeespiegel

  Ook voor Nederland zijn de risico's die de klimaatverandering met zich meebrengt, groter geworden. Daarvoor waarschuwde het Nederlandse meteorologische instituut (KNMI) maandag in een onderzoeksrapport. Zo kan de zeespiegel aan de Nederlandse kust sneller stijgen dan eerder werd verwacht en stijgt het risico op hevige buien in de zomer. Ook kan Nederland vaker met droogte te maken krijgen dan volgens eerdere berekeningen.
 2. Navalny viert eerste verjaardag van zijn vergiftiging met humor: “Corruptie redde mijn leven”

  Navalny viert eerste verjaardag van zijn vergifti­ging met humor: “Corruptie redde mijn leven”

  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny (45) bedankt op Instagram iedereen die hielp bij het redden van zijn leven, vandaag precies een jaar geleden. Hij werd toen onwel tijdens een binnenlandse vlucht van Siberië naar Moskou, belandde bewusteloos in een ziekenhuis in Omsk en werd van daaruit overgevlogen naar Duitsland, waar artsen vaststelden dat hij was vergiftigd. “Ik weet gewoon niet wanneer ik het begin van mijn tweede leven moet vieren”, schrijft de veertiger gevat.
 1. Van paracetamol tot bleekwater: deze potentieel levensgevaarlijke middelen heb je in huis (en zo ga je ermee om)
  PREMIUM

  Van paraceta­mol tot bleekwater: deze potentieel levensge­vaar­lij­ke middelen heb je in huis (en zo ga je ermee om)

  Van een overdosis paracetamol tot spatten bleekwater op de huid en handgel in de ogen. Het zijn maar enkele van de tienduizenden oproepen die het Antigifcentrum jaarlijks te verwerken krijgt. “Covid-19 is een belangrijke oorzaak van het stijgend aantal oproepen”, zegt adjunct-directeur professor Dominique Vandijck van het Antigifcentrum. Waarvoor wordt het Antigifcentrum voornamelijk gebeld? Wat kun en moet je zelf doen wanneer je in aanraking komt met giftige stoffen? En welke zaken zijn goed om in huis te hebben ‘voor het geval dat’?