Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Duitse politie breekt swingersfeestje op: deelnemers hielden onvoldoende afstand

In het Duitse Hamburg heeft de politie vrijdagavond laat een swingersfeestje in een flat opgebroken waarop 68 deelnemers waren afgekomen. Dat gebeurde nadat bleek dat de aanwezigen zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Dat meldt een politiewoordvoerder zaterdag.

 1. Al bijna dubbel zoveel migranten staken Kanaal over als in recordjaar 2020
  3

  Al bijna dubbel zoveel migranten staken Kanaal over als in recordjaar 2020

  Er hebben dit jaar al meer dan 16.400 migranten in kleine boten de oversteek van het Kanaal richting Groot-Brittannië gemaakt. Dat zijn er nu al bijna dubbel zoveel als in heel 2020, toen er over het volledige jaar een recordaantal van ruim 8.400 migranten werd geteld die in de gevaarlijke oversteek slaagden. Dat blijkt uit officiële cijfers van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken die het Britse nieuwsagentschap PA verzamelde.
 2. Sociaal-democraten winnen Duitse parlementsverkiezingen, “fiasco voor Merkels CDU/CSU”
  Play
  UPDATE
  57

  Sociaal-democraten winnen Duitse parlements­ver­kie­zin­gen, “fiasco voor Merkels CDU/CSU”

  De SPD heeft de parlementsverkiezingen in Duitsland gewonnen. De centrumlinkse partij was goed voor 25,7 procent van de stemmen en bleef daarmee de CDU/CSU nipt voor. De conservatieven behaalden uiteindelijk 24,1 procent, een absoluut dieptepunt na zestien jaar regering van afscheidnemend bondskanselier Angela Merkel en “een fiasco”, zegt VTM-correspondente Carolien Van Nunen in Berlijn. Dé grote vraag is nu wie de nieuwe bondskanselier wordt.
 3. Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalisering van abortus

  Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalise­ring van abortus

  In de dwergstaat San Marino wordt vandaag een referendum gehouden over de legalisering van abortus. In de overwegend katholieke staat geldt voorlopig een algemeen verbod op abortus, ook in het geval van verkrachting, incest en foetale aandoeningen of indien het leven van de moeder in gevaar is. San Marino is samen met Malta, Andorra en het Vaticaan een van de laatste plaatsen in Europa waar zo’n verbod van kracht is.