Het gewraakte kunstwerk
Volledig scherm
Het gewraakte kunstwerk © Uli Deck/dpa

Duitse politie bewaakt museum dat provocerend Erdogan-kunstwerk toont

Een tentoonstelling van kunstenaar Thomas Baumgärtel in de Duitse stad Duisburg staat onder politiebewaking. Aanleiding is een schilderij waarop de Turkse president Recep Tayyip Erdogan met een banaan in zijn achterste staat afgebeeld. Dat leidt tot protest en bedreigingen, schrijft de Rheinische Post. 

28 reacties

 • Elvira Vanden Eynde

  3 jaar geleden
  Totaal misplaatst, een degoutante Spotprent. Provocatie van de Turkse gemeenschap. Kennen ze het woord “respect” niet in België? Enkel haat en racisme heeft de laatste jaren weer het hoogtepunt bereikt in België. Dank u Bart de Wever!!!!!
 • Elvira Vanden Eynde

  3 jaar geleden
  Totaal misplaatst zo’n afbeelding. Gewoon walgelijk. De wereld staat echt op zijn kop als je dit kunst noemt. Voor degene die dit kunst noemen, maak van u eigen zo’n cartoon en hang ze in uw eigen woonkamer .
 • Lutgard Crombez

  3 jaar geleden
  Zo zie je al dat Turkije nooit bij Europa kan horen, ze denken, geloven en leven anders dan de Europeanen en dat zal steeds zo blijven als we onze eigen culruren mogen behouden.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Een kunstwerk zou ik het niet direct noemen maar cartoon in groot formaat wel. Die kunstvorm is zeer oud. Weinigen zijn bekend met de cartoons over Marie-Antoinette en vele anderen in Frankrijk 18de eeuw. Die gingen veel verder en waren zeer expliciet. Niks nieuws onder de zon. RONY BEKAERT : kunst is soms zeer provocerend en grensverleggend. Dat is eigen aan kunst.
 • Joeran Dijk

  3 jaar geleden
  Khalid El Oujdi, Majesteitsschennis word binnenkort waarschijnlijk afgeschaft in Nederland. Dus mag jij onze koning naar hartelust beledigen zonder consequenties. Leef je uit zou ik zo zeggen!
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!