Leopard 1-tank.
Volledig scherm
Leopard 1-tank. © AP

Duitse overheid laat nu ook export oudere Leopard 1-tanks naar Oekraïne toe

De Duitse regering zet het licht op groen voor de uitvoer van oudere Leopard 1-tanks naar Oekraïne. Dat heeft regeringswoordvoerder Steffen Hebestreit in Berlijn bevestigd, zonder verdere details te geven.

7 reacties

 • Carlo Neutelaers

  2 maanden geleden
  Verouderd maar nog altijd de gelijke of mss wel beter dan de T72 volgens mij. In de handen van een goede bemanning nog altijd een geducht wapen. Maar waar gaat het allemaal eindigen...
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  Nog een kaliber extra, schitterend. De bepantsering van de leopard 2a6 , is het dubbele van de A4. De 1 is dus een antieke blikkendoos. Misschien Panther v of de centurion die als gatekeeper aan de basissen staan ook opsturen? Denken jullie dat de rus geen anti-tank middelen heeft?
 • Herman Daneels

  2 maanden geleden
  Hopelijk geeft de VS de vliegtuigen ook groen licht. Het zal nodig zijn om deze terroristen van hun land te doen verdwijnen.
 • Polutnik Ronald

  2 maanden geleden
  Het zou toch sneller mogen gaan met daarbij ook de lange afstandsraketten en gevechtsvliegtuigen vlug leveren . Liever vandaag dan morgen .
 • Alex Huyghe

  2 maanden geleden
  En zet er maar een beetje spoed achter. Het zal nodig zijn!
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. HLN SKIWEERBERICHT. Sneeuwrijke start van de paasvakantie, maar zal de zon ook schijnen?
  PREMIUM

  HLN SKIWEERBE­RICHT. Sneeuwrij­ke start van de paasvakan­tie, maar zal de zon ook schijnen?

  Het wintersportseizoen loopt stilaan op zijn einde, maar in veel skigebieden is het nog steeds heerlijk vertoeven. Er ligt nu zelfs meer sneeuw dan tijdens de kerstvakantie. De komende dagen lijkt het opnieuw volop winter in de Alpen en valt er nog een dik pak bij. Maar blijft het nadien ook nog winters of breekt de lente door? Meteoroloog Jonas De Bodt maakt een vooruitblik op het skiweer tijdens de eerste week van de paasvakantie.