De Russische president Vladimir Poetin en voormalig Duits bondskanselier Gerhard Schröder (SPD).
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin en voormalig Duits bondskanselier Gerhard Schröder (SPD). © via REUTERS/Getty

Duitse oud-kanselier Schröder mag lid blijven van regeringspartij

De Duitse regeringspartij SPD gaat het lidmaatschap van oud-bondskanselier Gerhard Schröder niet beëindigen vanwege diens vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin en banden met Russische staatsenergiebedrijven. Er is volgens een arbitragecommissie geen bewijs dat er partijregels zijn overtreden, melden Duitse media.

7 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Schroder is oud dus vele fratsen kan die niet meer uithalen. Dat hij lid mag blijven is eerder ceremonieel.Ooit terug samenwerken met een Poetin ? Dat is hoogverraad. Ooit samenwerken met Rusland met een andere politieke strekking ? Ja, dat kan.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Dit is een verstandig besluit. Ze gaan deze winter nog schröder nodig hebben, dank zij zijn goede relatie met Putin.
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Oekraïne een land waar corruptie troef is en dan krijgen ze sinds 2016 miljarden van USA en Europa. Hoe langer de oorlog duurt hoe rijker het word.
 • Gilbert De Meyer

  2 maanden geleden
  de EU is slechts oogverblinding, is juist om de grote mannen te beschermen, en de gewone burger alle lasten op te leggen, zodat deze laatste kalm en klein blijven.
 • willy vangeel

  2 maanden geleden
  EU heeft zich partijdig gesteld in een burgeroorlog. Oekraïne is geen democratie.
 1. Hoe een Duitse bondskanselier zijn vader aan de Russen verloor, maar toch zijn ziel aan Poetin verkocht
  PREMIUM

  Hoe een Duitse bondskanse­lier zijn vader aan de Russen verloor, maar toch zijn ziel aan Poetin verkocht

  Duitsland blijft op de rem staan over een importverbod van Russisch gas. Begrijpelijk. Want als die toevoer stopt, dan zitten onze oosterburen in de kou. Dat het land niet zonder Russisch aardgas kan, is in grote mate aan Gerhard Schröder (77) te wijten. Die legde als bondskanselier al zijn gewicht in de schaal om nieuwe pijplijnen te bouwen, werd beste vriendjes met Vladimir Poetin en breidde zijn gezin zelfs uit met Russische adoptiekinderen. Duitsland schaamt zich nu voor hem. Maar dat kan ‘Gas-Gerd’, die nochtans zijn eigen vader aan de Russen verloor, maar weinig schelen.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 3. Noord-Korea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

  Noord-Ko­rea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

  Noord-Korea heeft opnieuw twee ballistische raketten afgevuurd in de richting van de Japanse Zee. Het kabinet van de Japanse premier Fumio Kishida meldde aanvankelijk dat een van de twee korteafstandsraketten waarschijnlijk over Japan heeft gevlogen, maar corrigeerde dit later. Het is de zesde keer in minder dan twee weken tijd dat Noord-Korea een rakettest doet. Het regime van Kim Jong-un noemt de rakettest in een reactie “een vergeldingsmaatregel” vanwege de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militaire oefeningen in de regio.