De pijpleiding, die de aanvoer van goedkoop aardgas van Rusland naar Duitsland zal verdubbelen, kampt al jaren met vertragingen.
Volledig scherm
De pijpleiding, die de aanvoer van goedkoop aardgas van Rusland naar Duitsland zal verdubbelen, kampt al jaren met vertragingen. © AFP

Duitse goedkeuring Nord Stream 2 mogelijk pas over zes maanden

Het Duitse goedkeuringsproces voor de omstreden gaspijplijn Nord Stream 2 van Rusland naar Duitsland zal zich waarschijnlijk tot in de tweede helft van 2022 voortslepen. Dat zei president Jochen Homann van de Duitse toezichthouder Bundesnetzagentur tijdens een persbijeenkomst.

13 reacties

 • peeters jos

  5 maanden geleden
  Elk nieuws dat het proces toch versneld zou kunnen worden sterkt Putin alleen maar om harder te duwen op de wanhoop en afhankelijkheid op gas van EU. Het zal klaar zijn als het klaar is en dan zien we wel is een goede uitgangspositie. Ondertussen investeert Belgie verder in gascentrales. Dat is zoals in de jaren 90 investeren in fax en filmrolletjes terwijl internet en digitale fotografie (klaarblijkelijk) de toekomst waren. Doe zo voort Belgie, goed bezig.
 • Guy Van Brussel

  5 maanden geleden
  Als Europa nog wt meer dreigt en die gaspijp tegenhoud zal dit alleen maar Putin zijn voornemen sterken om Oekraïne, of een deel ervan, in te palmen. Het zal Putin dan ook nog meer in de armen van China drijven dan nu al het geval is,...en die zitten toevallig ook met een energietekort. Dank U wel Merkel en de groenen om dankzij U Europa schaakmat te hebben gezet !
 • Martin De Meulemeester

  5 maanden geleden
  Diplomatiek wapen voor Poetin? Wie maakt hier nu al direct een diplomatiek wapen van? Duitsland toch ? in opdracht van onze baas de VS? En Inderdaad op de rug vd burger.
 • Dirk Van Brussel

  5 maanden geleden
  En waar gaat Poetin dan per direct nieuwe kopers vinden EN bevoorraden ? Alsof de bakker in het dorp zegt : ik lever U geen brood meer. Zal zijn zaak snel mogen sluiten. Valuta zijn nu eenmaal van levensbelang voor een staat. De olie is ook al niet veel meer waard wat blijft e4 dan nog : niet veel !
 • Ozzy Dhondt

  5 maanden geleden
  De enigen die de dupe daarvan zijn, zijn wij. Poetin veegt daar zijn botten aan.