Reddingswerkers halen spullen en brokstukken van het neergestorte vliegtuigje uit de Caribische Zee voor de kust van Costa Rica.
Volledig scherm
Reddingswerkers halen spullen en brokstukken van het neergestorte vliegtuigje uit de Caribische Zee voor de kust van Costa Rica. © AFP

Duitse fitnesstycoon aan boord van neergestort privévliegtuigje: twee lichamen gevonden in zee

COSTA RICATijdens de zoektocht naar een privévliegtuig met vijf Duitsers en een Zwitserse piloot aan boord dat vrijdag was verdwenen voor de kust van Costa Rica, zijn twee lichamen gevonden in zee. Het gaat om een volwassene en een kind, meldt het Costa Ricaanse ministerie van Gezondheid. De Duitse fitnesstycoon Rainer Schaller was volgens de passagierslijst een van de inzittenden van het vliegtuigje.

 1. Tienduizenden Iraanse gevangenen krijgen gratie van ayatollah Ali Khamenei, volgens staatsmedia

  Tienduizen­den Iraanse gevangenen krijgen gratie van ayatollah Ali Khamenei, volgens staatsme­dia

  Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran, heeft zondag gratie verleend aan “tienduizenden” gevangenen, onder wie vele Iraniërs die tijdens recente protesten tegen het islamitische regime zijn gearresteerd, meldt de staatstelevisie. De gratieverlening omvatte vrijlating van gevangenen en amnestie. Khamenei kondigde de beslissing aan ter ere van de verjaardag van de islamitische revolutie van 1979.
 2. Politie neemt privévliegtuigen van mensensmokkelaars in beslag op luchthaven Wevelgem: “Passagiers werden met valse diplomatieke paspoorten overgevlogen”
  Wevelgem/Kortrijk

  Politie neemt privévlieg­tui­gen van mensensmok­ke­laars in beslag op luchthaven Wevelgem: “Passagiers werden met valse diplomatie­ke paspoorten overgevlo­gen”

  Op de luchthaven Wevelgem-Kortrijk zijn twee privévliegtuigen die in een afgesloten loods stonden, in beslag genomen. De loods werd door een bende gehuurd die mensensmokkel organiseerde met privévliegtuigjes. “Mensensmokkel voor vips bestaat blijkbaar ook”, zegt federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).